Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Civicum H1
 

 

David vs Goliath

Op een mooie zondagmiddag 14 september 2014, staat Goliath klaar om de strijd aan te gaan met David. De kampioenvechter uit Cuijk grijnst naar zijn tegenstander, een kleintje uit Liempde dat op het laatste moment door de initiatiefnemer van dit gevecht, de KNHB, naar voren is geschoven. Goliath, groot, sterk, bekend met de grillen in zijn klasse en bewust van zijn eigen kracht, voorziet geen problemen met de kleine David, wiens ervaring niet verder rijkt dan wat strijdgewoel op de sparringweide van de laagste klasse. 

Ondanks dat de uitkomst wat betreft Goliath bij voorbaat al vaststaat, wordt er door beide strijdenden toch een degelijke voorbereiding afgewerkt in de kleine oefenarena. Na een stevige sportieve handdruk klinkt het trompetgeschal, waarmee de strijd begint. Waar Goliath dit toneel kent, is het voor David allemaal even wennen. Maar David is voor d'n duvel nog nie bang, en werpt zich vol in de strijd. Door op elke aanval meteen druk te zetten, weet David te voorkomen dat Goliath echt gevaarlijk kan worden. En net wanneer de kampioenvechter uit Cuijk wat steviger gaat staan om zich op te laden voor een eerste doodsteek, ruikt het neusje van David, Alex, zijn kans en deelt hij een gevoelige tik uit door de de bepantsering te slim af te zijn.

Goliath haalt zijn machtige schouders op na deze speldenprik en kijkt zichzelf nog eens diep in ogen (dat kan best) en gaat onverhinderd verder. David begint nu met meer vertrouwen aan het vervolg van de strijd. Niet veel later staat de kleine strijder weer dusdanig dicht bij de grote, dat de scherpe ogen van David, Laurens, alle kans heeft om de uitrusting van zijn tegenstander nog eens goed te inspecteren, en daar wordt inderdaad een klein gaatje gevonden, waar uiteraard dankbaar gebruik van wordt gemaakt. 
Goliath begint zich dan toch wel een beetje zorgen te maken. Hij richt zich op, pakt zijn beste wapens ter hand en gaat vol in de aanval. David wordt genoodzaakt om zich terug te trekken en kan alleen nog maar verdedigen. Maar net op het moment dat het er slecht uit begint te zien, weet David zijn backhand-slingshot, Michiel, vrij te maken uit het strijdgewoel en keihard uit te halen. De dreun die Goliath krijgt toebedeeld krijgt vrijwel meteen een vervolg als onze dappere strijder, na een paar tactische schijnbewegingen, keihard uithaalt met Nick, zijn sterk getrainde rechterarm.

Niet lang na deze mokerslag, wordt er van hogerhand besloten tot een tijdelijk staakt het vuren. De strijders trekken zich terug binnen hun eigen geledingen en worden snel verzorgd daar waar nodig. Goliath is mentaal gebroken en wordt met bemoedigende woorden weer opgepept. David heeft het fysiek zwaar en wordt vol water gegoten. Wanneer het geluid van trompetten weerklinkt, wordt het strijdtoneel weer betreden. 

Het is duidelijk dat het eerste deel zijn tol heeft geëist, het gaat allemaal wat minder mooi, trager en minder efficiënt. Goliath weet nog met een harde duw David even van zijn stuk te brengen. Maar wanneer het neusje Alex weer zijn kans ruikt en soepel benut, is de strijd wel gestreden. David weet nog een keer Goliath vanuit een moeilijke hoek te raken met backhand-slingshot Michiel en Goliath anticipeert goed op een aandachtsverslapping van de verdediging van David. 
Niet veel later wordt de hoorn geblazen voor einde van deze heroïsche krachtmeting. Goliath mag zijn wonden gaan likken en David pakt een fris biertje om de overwinning te vieren samen met alle trouwe support

Wil je meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws over heren 1?
Vind ze leuk op Facebook of volg ze op Twitter


Auteur Justin van der Eerden
Meer HC Liempde nieuws >>>>


14-09-2014
 
 
HC Liempde H1 - Civicum H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)