Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Horst H1
 

 

HC Liempde H1 ruime laatste thuiswedstrijd overwinning op Horst H1

Zondag 31 mei, het was benauwd en bewolkt aan de Hogenbergseweg. Gelukkig zorgde het beetje regen voor wat afkoeling om de kopjes alvast op scherp te zetten alvorens we al zouden moeten verzamelen. Een aantal Godjes was al vroeg op de club aanwezig om alvast de geur van het versgemaaide kunstgras in hun gedachten op te laten nemen en om wat voorbereidingen te treffen voor de 10e verjaardag van de Godjes. Er werd een tent geplaatst naast het hoofdveld om de twee vaandelteams van ons aller Liempde droog te kunnen bewonderen. Het leek er rustig en vredig aan toe te gaan, maar in de hoofdjes zat zeker wel wat spanning. Die spanning was niet voor niets, vandaag zouden wij handhaving in de 3e klasse veilig kunnen stellen. Maar de Godjes zouden de Godjes niet zijn om die spanning aan de kant te zetten, en voordat we een mental speech van onze coach te horen zouden krijgen, toch nog maar luidruchtig de schoonheid van de tegenstanders van dames 1 ten gehore lieten brengen. Dat lukte ook best aardig.

Maar goed, er moest gehockeyd gaan worden, dus wij moesten de zijlijn gaan verlaten om Marko zijn zegje te laten doen over de opstelling en nog wat bijzaakjes. Nadat we daar naar hadden geluisterd besloten toch maar eens serieus te gaan doen, we moesten die 3 punten pakken. De warming-up verliep prima en de koppen stonden al bijna helemaal op scherp. We hoorden het laatste fluitsignaal bij dames 1, wat betekende dat wij het halve veldje mochten verruilen voor ons hoofdveld. Daar aangekomen, kijkend op ons nog steeds best wel nieuwe scorebord, zagen we dat de dames een negatieve scoren op het bord hadden staan. 1-4 betekent namelijk dat je hebt verloren. Dat moest beter en dat konden wij beter.

We kregen nog voor de wedstrijd een peptalk van Maikeltje, daarna deden we wat sprintjes van de achterlijn naar de kopcirkel, toen mochten we handjes gaan geven (wat niet soepel verliep, omdat de ene helft met hun gezicht naar de dug-outs wilden staan en de andere naar ons lieftallige publiek, vervolgens wisten we ook niet aan welke kant we voorbij de tegenstander gingen lopen om handjes te schudden. Een en al ellende, maar uiteindelijk lukte het wel) en na het handjes geven was er voor onze aanvoerder Nick ook nog even tijd voor een klein zegje. Na dit dus achter de rug te hebben mochten we eindelijk onze belangrijke wedstrijd gaan spelen.

Het begin verliep al prima, we kregen geen 2 of 3 goals tegen in de eerste 10 minuten, dus dat was al goed. We konden zelf gelukkig wel scoren, we kwamen op voorsprong uit een strafcorner die onze topscoorder Alexis Zwanschez, hij schoot de bal hard op goal, de bal toucheerde een stick van een van de uitlopers en zette zo de keeper op het verkeerde been. Hulde! Nu was de taak, zorgen dat we niet snel een tegengoal kregen. Dat verliep iets minder goed.  Zo’n beetje de eerste aanval van Horst na onze goal was al raak, 1-1. Geen hulde meer! Maar de Godjes hadden veel balbezit en wisten dat ook in enkele kansen om te zetten en een strafcorner die ondergetekende versierde door over de stick van de keeper te struikelen. We besloten er een variantje in te gooien. Weer de bal naar Alex op kopcirkel, maar die had een andere variant in zijn hoofd dan dat de bedoeling was. Hij liep klein stukje met de bal aan zijn stick, pushte de bal, nog zachter dan dat onze mascotte van deze dag zich voortbewoog, (een slak a.k.a. Speedy Gonzalez, gevonden in de douche nadat een vrouwen team daar geweest was, ik weet niet of dit iets met elkaar te maken heeft, maar ik sluit niets uit) die push werd weer net zo hard weggewerkt door Horst waardoor Maikel deze bal, wél hard, in kon flatsen. Keurige goal, voor de tweede keer hulde! Nu hadden we weer dezelfde taak als na de eerste goal, spel controleren en voorsprong vasthouden. Wederom niet gelukt, 2-2, wederom geen hulde meer. Vervolgens moesten wij weer. Onze invaller Joost, die het rugnummer van onze verloren Godenzoon Noud eer aan deed, stuurde Wickie de hoek in. Die wist een actie richting kopcirkel te maken en vervolgens feilloos met zijn backhand de keeper te verschalken. Wederom hulde! Zo’n 5 minuten voor rust kregen we een vrije bal net buiten de 23, die Nick ging nemen. Hij flatste de bal hard richting Alex die met een wonderschone tegendraadse tip heel de verdediging + keeper van Horst te kijk zette. Nog steeds Hulde!

Eindelijk even rust. Het regende net iets te hard om buiten te blijven zitten, dus maakten we maar gelijk gebruik van de nieuwe villa die afgelopen week is geplaatst. Kern van het verhaal wat in de rust werd verteld was: Het staat 4-2, de tegenstander hebben we bijna over de knie liggen, geef dadelijk na het fluitsignaal 110% zodat we de score uitbreiden en Horst helemaal over de knie leggen.

Zo gezegd, zo gedaan. We gingen goed van start toen de bal weer aan het rollen was. Maikel ging met de bal aan de haal en wilde aan de linkerkant van de cirkel zijn onnavolgbare backhand ten tonele leggen. Dat lukte niet, want Horst had nog niet opgegeven, dus ze verdedigde op zo’n manier dat Maikel niet uit kon halen. Maar Maikel zette nog een paar stappen richting de achterlijn, de verdedigers stopten met verdedigen en Maikel wilde de bal met zijn backhand voorgeven. Hij raakte hem niet helemaal zoals hij wilde, maar de bal ging er toch in. Heel veel hulde en 5-2 op het scorebord! Vervolgens volgde er een Barca aanval waaruit Robje de 6-2 intikte. Nog veel meer hulde! Maar we hadden Horst nog niet over de knie, ze hadden nog hoop, ze kregen kansen en strafcorners. Na een bal die net naast werd gesleept, ging de volgende wel richting kruising. Ondergetekende wist deze bal gelukkig op miraculeuze wijze via de lat de goal uit te werken. Maar dit was nog niet alles wat Horst kon. Het werd 6-3, 6-4 en zelfs 6-5. De Godjes dachten dat ze er al waren, maar dat bleek niet zo. Het werd in één keer nog billen knijpen. Geen hulde meer! De mannen van Liempde verpestten de passes en liep niet genoeg hun tackle backs. Maar doordat Horst zoveel ging aanvallen ontstond er bij hun achterin heul veul ruimte. Na een lange corner van Horst onderschepte Maikel de bal en begon hij maar weer eens te treinen. En treinen, en treinen en treinen, tot dat hij bij de cirkel van Horst was, maar de keeper kwam goed uit en dwong Maikel tot een actie richting de achterlijn. Hij kon de bal nog net voorgeven en Alex waagde een buik/rug/knie/vinger schuif waardoor hij de bal kon intikken voor een leeg doel. 7-5. Minder spanning, meer hulde! Horst was gebroken. Het kon niets meer forceren en de Godjes hockeyden de laatste minuten uit. Het laatste fluitsignaal klonk en er was enorm veel hulde! We hadden klasse behoud veilig gesteld.

Alex kreeg nog de wedstrijdbal met handtekeningen van alle Godjes en sommige andere aanwezigen vanwege zijn 3 goals deze dag. Maar had wel de meeste verwondingen opgelopen deze wedstrijddag.

Ik brei er maar een eind aan, want anders wordt het wel heel lang. Support bedankt, alle Godjes bedankt, Robje en Wickie voor het prachtige feestje, Sjef voor het warme welkom thuis en ons mam omdat ze Cup a Soup had ingeslagen zodat ik dit die zondagnacht nog kon nuttigen voor het slapen gaan.31-05-2015
 
 
HC Liempde H1 - Horst H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)