Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Meerssen H1
 

 

Meersen een maatje te groot voor HC Liempde heren 1

Liempde was door de volle zon in zomerse sferen zondag 10 mei, het terras was geopend waarvan het publiek ook het nieuwe scorebord in de gaten kon houden en scheidsrechter Bram voor het allereerste weekend te gaan testen. Heren VET A hadden een mooie 2-0 uitslag op het score bord geplaatst. Voor HCL H1 zou deze uitslag een hele grote wens zijn maar reëel gezien een zeer moeilijk haalbare.
Meerssen de Koploper met 47 punten en HCL, met slechts de helft van dit aantal punten, zal zeker zijn best gaan doen. Deze week begon HCL wel met het volledige team en konden alle zeilen bijgezet worden.

Wat wordt het strijdplan tegen een team met 40 doelpunten in de +, ja je leest het goed met 40 in de PLUS!Gaan we als hand / basketballers rond de cirkel / basket staan en alles tegen houden of ga je zonder enige schaamte proberen het beste eruit te halen wat we kunnen? Marko had allemaal “spreuk wolkjes” in de kleedkamer aan de kapstok opgehangen . Zo begon de bespreking op een totaal andere wijze en was eenieder betrokken bij het verhaal. Ik heb niemand zien gapen en alle zien lachen.Ieder kon uit de vragen het strijdplan opmaken en moesten ze het samen gaan invullen door deze vragen te gaan beantwoorden.Vragen zoals; Noem 2 dingen wat we moeten gaan doen als de tegenstander de bal heeft? De lijn tussen de bal en het doel verdedigen snel balbezit krijgen. Moeten we alleen of als team balbezit gaan krijgen? In alle situaties altijd met elkaar samen werken, man of zone dekking, om balbezit te gaan krijgen.Door een van onze beste balbezitters, waren ook een aantal wijze uitspraken gegeven om het veld op te gaan: “Allemaal inzet geven” en “We hebben niets te verliezen” en Ik wil na de wedstrijd gezellig met z’n allen kunnen pilzen.

Vol goede moed hebben we een goede warming-up ingezet en starten we met de Line up en tonen we sportiviteit & Respect naar elkaar, en weer staat er maar 1 coach samen met het team en laten we zien dat we het wel samen gaan doen.Het scorebord werkte goed en helaas leek het net of de tijd niet aangezet was en was er al wel 0 – 1 voor de gasten af te lezen na 6 minuten. Ook een vraag door Meerssen goed beantwoord was; Hoeveel Graden moet minimaal 1 speler aanspeelbaar zijn vanaf de achterlijn binnen de cirkel om te kunnen scoren?????? Dat is balen Meerssen snapt het spelletje helaas ook.Zoals vaak gewaarschuwd wordt valt er al snel een doelpunt achteraan en ja hoor nog geen minuut later hebben ze weer een schotkans en raken ze weer de achter plank in het doel.
HCL gaat zijn schouders eronder zetten en gaat knokken in de hitte van vandaag.
Het publiek wil ook een hart onder de riem steken en moedigt het team met veel volume aan.
De kleinste speler van Meerssen bepaalde wederom veel in het spel en na enkele doelpunten vond hij het welletjes en kon hij op de bank blijven zitten. Energie besparen voor volgende week?
Op het randje werd er sportief gespeeld en werd zo Nummer 11, van Meerssen, een beetje geïrriteerd door, deze keer een slimme verdediger, en zeker als om hem mentaal uit de wedstrijd te halen. Dat was zeker wel gelukt.

Alles heeft HCL wel gezien vandaag van deze slimme tegenstander; Een tip in na een pass vanaf de 23 meter lijn in de 18e minuut, een sleep corner in het midden van het dak in het doel was als laatste doelpunt voor rust. Marko had nog gewaarschuwd om als keeper NIET te gaan vallen of knielen bij deze tegenstander. Verbaasd leek het wel of Tim een aanzoek ging doen, de bal werd gestopt en gaat Tim Knielen? En de bal hangt in de touwen! Zo waren alle bidons weer netjes aangevuld voor de rust en gingen we allen in de schaduw in het doel zitten. Een hele waslijst om op te noemen in de rust en probeerde Marko alle spelers met alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en als opdracht om vaker vooruit naar het doel te gaan spelen i.p.v. (joop in het kort betekent het; IN PLAATS VAN, klinkt als t.o.v.) herhaaldelijk de kom achteruit te oefenen. Waarom geven we zo vaak de bal aan de tegenstander en proberen we niet de bal in BABY BLUE ARMY team te houden?? Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn lijkt me. De bal is een “Mooie Chick” en ga je deze toch niet afgeven aan een tegenstander, spreekt Marko zo mooi uit. Oh ja altijd naar de bal kijken is wel zo prettig als we de bal naar elkaar willen spelen en zeker bij onze spelhervattingen. Blijkbaar toch lastig om de ogen op de bal gericht te houden.

Na rust weet Meerssen wederom snel het doel te vinden en scoort in de 39e minuut met een rebound bal, allen op het verkeerde been en verrast. In de 43e minuut wist Tim met de strafcorner de bal wel aan te raken maar niet voldoende om deze uit het doel te sturen en valt achter hem in het net.
De lokroep van de Pauw kwam, uit zichzelf, een beetje te laat. In de tweede helft besloot Marko, reeds 5 minuten eerder dan de Pauw, om te gaan switchen van speelwijze. Een hele mooie counter van HCL die Joop inleidde kwam via Jan en Alex uit bij Robje, Tja alles tot de laatste moet dan net lukken en zat het niet mee en miste Robje helaas de bal. G……… maar ja toch weer verder gaan en Alex net na een fluitsignaal een doelpunt had maar niet goedgekeurd mocht worden doordat Bram HELAAS al gefloten had.

De 47e minuut valt weer een velddoelpunt vanuit een tweede actie in de cirkel bij HCL en is weer HCL op het verkeerde been gezet.
De 60e minuut is de laatste doelpunt van vandaag geworden, de eerste redding was goed echter stond er weer een Meerssenaar in de buurt om deze alsnog erin te tikken.
Het mocht niet baten, voor HCL H1, om ook maar één cijfer voor de thuisploeg op het scorebord te krijgen. Er blijft een 0 staan en 8 voor de gasten.
Meerssen was vandaag toch een maatje te groot voor HCL H1. Waar zij waarschijnlijk volgend seizoen 2e klasse gaan hockeyen is dit, voor HCL, niet echt een grote schande als je net uit de 4e klasse komt.
Deze week weer vol aan de slag met trainen, examen kandidaten lekker komen afreageren op de training van al je letters en cijfers voor je ogen. Des te meer zielen des te meer vreugde in de training.
Volgende week uit en op naar Apeliotes, hopen dat zij ook allen een drukke studie examen week hebben. Of liever al klaar zijn en aan het goud gele gerstenat zijn gegaan.

Met dank aan Marko, trainer en coach van deze heren.

Auteur Ward van Zanten
Meer HC Liempde nieuws >>>>


10-05-2015
 
 
HC Liempde H1 - Meerssen H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)