Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - HC Nuth H1
 

 

Ruime overwinning voor HC Liempde H1 op 'Nuth H1

Zondag was het dan eindelijk zover, het team was compleet, dus er konden foto's gemaakt worden. Of nou ja, compleet.... Floris Teulings is er definitief toe gedwongen om zijn carrière als hockeyer te beëindigen. Hij verlaat ons uiteraard niet, daarvoor is zijn rol als potkoning veel te belangrijk. Bijkomend voordeel is dat onze coach Marko er nu een assistent bij heeft om de opmerkelijke zaken te noteren, op te schrijven, te registreren en op papier te zetten. Dan kan Marko zich ondertussen focussen op het wisselbeleid en dingen roepen enzo. Floris is daarbij na de wedstrijd nog fris en fruitig en heeft dus nog genoeg energie om na het laatste fluitsignaal direct naar de kantine te sprinten om voor de goudgele dorstlessers te zorgen.

Maar goed, de foto's dus. Met de zon in de ogen zijn wij als een oosters team zonder ooglidcorrectie op de gevoelige plaat vastgelegd. Zowel als team als individueel, waarbij tante Carla het nog warm kreeg van zoveel mooiboys.

Op de mooie dag die het was, moesten we het thuis opnemen tegen Nuth. Deze ploeg is enkele jaren geleden al gepromoveerd naar de derde klasse. Het was verrassend om te zien dat er in het zuiden van Limburg een flinke handel in spelers tijdens de transferperiode heeft plaatsgevonden. Met sowieso een grote speler van Hockeer en twee van Sjinborn hebben ze flink aan het team gesleuteld. Het is dan ook geen wonder dat ze vinden dat ze in de tweede klasse thuishoren.
Terwijl Nuth al tijdig begon met warmlopen om de lange autorit uit de benen te krijgen, waren wij nog rustig de overwinning van dames 1 aan het bewonderen. Toen zij gingen douchen begonnen wij dan toch ook aan de vrolijke hoofd-schouders-knie-en-teen en de beruchte van-voor-naar-achter-en holle-rug oefeningen. Helaas zonder Ward, onze kampioen in de lichtste klasse. Want hij had al moeite om tijdens de foto's zijn stick vast te houden, dus hij moest het opvangen van een scoop tijdens de training met zijn duim bekopen met een plaatsje op de tribune. Het was helaas te kort dag voor een spoedcursus van just-in-one-hand.

Na al deze ongein vooraf was het dan eindelijk tijd voor de wedstrijd. Met een nieuw strijdplan waarin Noud een vrije rol kreeg om maar gewoon te toen wat hem goeddunkte, begonnen we verrassend scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut wisten we al de bal te ontfutselen van de tegenstander, speelde Noud een verdediger voorbij en pushte hij de bal simpel langs de keepert. Niet veel later stond er alweer 2-0 op het scorebord doordat een harde voorzet van Joep, die hoog de cirkel in ging door een stick van de tegenstander, door Laurens vakkundig werd binnengejoekeld. Dat ging dus lekker! Maar helaas raken we op zo'n moment in een dipje en verslapt onze aandacht dusdanig dat Nuth ineens onze cirkel interessant begon te vinden. Dit leidde tot een paar kleine kansen en 1 hele grote. Gelukkig spatte deze snoeiharde tip uiteen op de lat en konden we opgelucht ademhalen.
Met Noud als aanjager gingen we op zoek naar de derde treffer voor een veiligere marge. En wederom was het Noud die het net wist te vinden; na een superfijne steekbal van Michiel, nam onze blonde reus de bal aan en schoot hij hem met de backhand door de benen van de keeper.
Noud was Michiel dusdanig dankbaar dat hij hem deze gunst terug verleende. Michiel wist ook Noud's zuivere steekpass met zijn backhand (duh) tot doelpunt te promoveren.

En zo stonden we na 25 minuten spelen al op een comfortabele 4-0 voorsprong. Na nog wat onbenutte kansen her en der, was het tijd voor de rust. Hierin vonden de zakjes suiker gretiger aftrek dan de thee waarvoor ze bedoeld waren. Het was weer hard werken, maar het was dan ook zeer prettig dat het zijn vruchten afwierp. Ik ben helaas vergeten wat Marko te melden had, daarvoor was de derde helft veel te gezellig.

De tweede helft werd er door beide partijen wat minder vol gespeeld. Nuth zakte wat terug en de Liempdse heren waren dusdanig onder de indruk van het vrouwelijk schoon langs de zijlijn dat de testosteron de overhand nam. Dit leidde tot veel yolo-solo acties die bijzonder weinig rendement opleverden. Gelukkig voor het publiek wist Nick toch nog wat moois op de mat tentoon te spreiden door na een fijne solo langs drie man, de bal hard voor te geven op Alex, aan wie zo'n kans uiteraard goed besteed is.
Nuth wist ondertussen maar niet te profiteren van hun kansen, mede door goed keeperswerk van Tim. Hij bracht goed redding op een sleep uit een corner en op een slechte pass die door de paal ineens toch weer in het spel kwam. Toch wist Nuth nog de eretreffer te maken na een chaotisch tafereel in onze cirkel waarvan echt geen heldere samenvatting valt te maken. En toen kwam een olifant met een grote snuit en die lustte wel een biertje. Dit werd mogelijk gemaakt door de dames van het urste die met het tof georganiseerde feest veel mensen wisten te verleiden tot een lang verblijf op de club. Thanks dames!

En voor de mensen die gek zijn op statistieken:
Uiteindelijk wist Liempde 5 keer te scoren uit de 13 schoten op goal. Nuth bleef steken op 1 uit 6. Uit geen enkele van de toegekende strafcorners (HCL 4, Nuth 1) werd er gescoord. (thanks Floris


Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


28-09-2014
 
 
HC Liempde H1 - HC Nuth H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)