Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Peel en Maas H1
 

 

Skon fisje nie?

Het was een mooie heldere zondag 30 november . Een beetje fris, maar dat mocht de pret niet drukken. De voltallige selectie van het eerste stond vroeg op de club omdat we de verliesreeks wilden doorbreken met een overwinning. Iedereen behalve alle laatkomers die op deze dag de boetepot nog even flink wisten te spekken door hun taken niet te vervullen. De eerste wedstrijd was nog te vroeg, maar daarna zag ‘iedereen’ dat het 2e de winst pakte tegen de koploper en naderhand gingen ook de dames aan de haal met de volle 3 punten.

Vol goede moed gingen de jonge goden in het baby blauw naar de kleedkamer voor een teambespreking met de hoofdcoach. Er werden talloze fantastische tactieken besproken, maar die mogen alleen de ingewijden weten. Na een slappe voorbereiding, enkele wake-up-sprintjes en een gezellige line-up begon Liempde sterk aan de wedstrijd tegen Peel en Maas. Al binnen de minuut kregen we een strafcorner die onze sleepspecialist Noud er wel even zou slepen om Ali de mond te snoeren als enige scorende strafcornernemer. Dat lukte zowaar nog ook en toen barstte het publiek dat in groten getale was toegestroomd helemaal los. Nadat het publiek eindelijk was uitgeschreeuwd, kon de tegenstander de bal uitnemen. Het duurde niet lang voor onze moedige aanvoerder Nick een harde bal richting onze superspits Alex gaf en deze maakte koelbloedig een doelpunt. 2-0 stond op het scorebord en het moraal bleef maar stijgen.
Het publiek was verbijsterd en hadden niet in de gaten dat er nog 2 doelpunten werden gemaakt door de mannen in het baby blauw. Eerst door Frank die een goede gooi deed naar het lelijkste doelpunt van het seizoen en vervolgens maakt Alex nog zijn tweede. Nick was als assistkoning weer lekker op dreef deze middag.

Gelukkig was het publiek, na de euforie van de eerste helft, in de tweede helft weer genoeg bij zinnen om op tijd om het 5e doelpunt te zien. Jan kreeg het op zijn heupen en wilde het publiek waar voor zijn geld geven. Hij kreeg de bal in de stick aangespeeld en deed onnavolgbare acties die er voor zorgde dat de bal bij Tom uitkwam, hij verraste zijn verdediger en toverde een wonderschone tip uit zijn mouw waarmee hij de keeper verschalkte. De eindstand bleef staan op 5-0. Liempde wist met behulp van Antoine voor het eerste dit seizoen de nul te houden. En ook Noud, die (van) de eerste (tot) en (met) de laatste minuut excelleerde, kon aan de andere kant enkel buigen voor de prachtige redding van de keeper op zijn backhandschot richting kruising na een heerlijke scoopaanname en vervolgsolo.

Na deze mooie overwinning was het tijd voor de welverdiende gouden rakkers in de kantine. Daar stonden de andere overwinnaars te wachten om te proosten dat alle punten in Liempde zijn gebleven. Het feest duurde tot in de late uurtjes (voor verdere informatie over het feest kunt u contact opnemen met T. Schuyt).

 

Auteur Hans Maassen
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


30-11-2014
 
 
HC Liempde H1 - Peel en Maas H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)