Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Horst H1 - HC Liempde H1
 

 

Tien tegen meer

Op deze mooie zondag verzamelden de jongens van Liempde Heren 1 zich ruim op tijd op HCL. Na de gebruikelijke grappen, gingen we op weg naar Limburg. Na een rit van een uur (voor diegenen die bij Hans zaten 40 minuten), kwamen we met een bijna voltallige selectie aan op hockeyclub Horst, enkel Tom was er niet bij omdat hij zich in Zweden aan het vergapen was aan het vrouwelijk schoon. De sfeer zat er goed in en er was een positief gevoel dat we deze pot met winst zouden afsluiten. 
Marko had deze week een ander strijdplan bedacht en we waren allemaal dolenthousiast om dat uit te gaan proberen. Vooral hans, die de rol als ausputzer toe kreeg gewezen. Na de bespreking konden we het prachtige maar wel stuiterend veld op. Met het gebruikelijke inspelen, afronden en corners oefenen achter de rug waren we er klaar voor om te beginnen.

Liempde begon sterk aan de wedstrijd en creƫerde al snel wat kansjes, maar helaas stond de commandokeeper van Horst goed opgesteld en hield hij zijn doel schoon. Jammer genoeg bleken de spelers van Horst scherper te zijn en kwamen al snel op 1-0. Gelukkig liet Liempde zich niet kennen en bleef het goed hockeyen. Helaas zagen de scheidsrechters dat ook, met toch gevolg dat uit een makkelijk gegeven strafcorner tegen, de 2-0 uitkwam. En of dat nog niet genoeg was, kreeg Justin voor een kleine overtreding een gele kaart + een strafcorner tegen. Deze zat gelukkig niet. Liempde liet zich niet kennen en verdiende via een prima actie van Noud van der Heijden een strafcorner Deze werd vakkundig links laag in de goal geslagen door Alex van der Zwan; de commandokeepert stond erbij en keek er na. Na deze goal stond Liempde gelukkig weer snel met 11 man op het veld en kon er weer druk worden gezet. Dit ging 3 minuten goed totdat de scheids wederom een gele kaart uitdeelde. Dit keer aan Alex van der Zwan voor fysiek stickhakken op de middellijn. Althans dat maakte de scheidsrechter ervan. Marko verbaasd, Alex verbaasd, heel het team blij; weer een extra rondje voor de pot. Desondanks ging Liempde door met wat ze al de gehele wedstrijd deden; goed hockey laten zien en met resultaat ditmaal. Michiel nam snel de bal rond de cirkel van Horst en rondde kenmerkend af met zijn backhand, en ja, je raadt het al, door de benen van de keeper: 2-2! Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft liet Noud van de Heijden nog een fraai staaltje hockey zien; hij speelde 3 man uit en schoot snoeihard met zijn backhand op goal, helaas had de keeper deze keer wel een antwoord. Horst kreeg het nu wel heel moeilijk en dat zagen de scheidsrechters ook en gaven weer gemakkelijk een corner weg waar ze helaas uit scoorden. Dit zorgde voor een 3-2 stand met rust.

In de rust was heel het team er mee eens dat we goed aan het hockeyen waren en dat we met drie punten van held veld zouden afstappen als we dit zo vol zouden houden. 

Helaas kunnen we over de 2de helft kort zijn. Al onze acties werden om onduidelijke redenen afgefloten en corners werden gemakkelijk gegeven aan Horst. Zo werd de score al snel 4-2. Liempde beet nog een laatste maal van zich af na een mooie, harde en strakke vrije slag van Nick van de Eerden die de inkomende Alex van der Zwan bereikte. Helaas tipte ondergetekende deze strak op de kruising. Kortom, het zat de mannen de 2de helft erg tegen. Om het helemaal af te maken pakte Justin van de Eerden nogmaals geel en kon hij weer gaan zitten. Horst profiteerde nog 1 keer en bepaalde de eindstand op 5-2. Het team van Horst was een sportief team en prima gasten, helaas was het publiek niet zo. Zelden een dergelijk onsportief publiek gezien! 
Wij willen Dames 1 nog bedanken voor de support!

Volgende week speelt Heren 1 thuis in Liempde tegen de heren van Peel en Maas om 14u30. Hierna zal er een afsluitend feest zijn, hopelijk zien we jullie dan langs de zijlijn en na de wedstrijd aan de bar.

En voor de fans van de statistieken:
Schoten op goal:
HCL
-eerste helft 7 / 1 goal
-tweede helft 4 / 0 goals
Horst
-eerste helft 2 / 1 goal
-tweede helft 4 / 1 goal

Strafcorners:
HCL
-eerste helft 1 / 1 goal
-tweede helft 1 / 0 goals
Horst
-eerste helft 5 / 2 goals
-tweede helft 4 / 1 goal

Auteur Justin
Meer HC Liempde hockey niieuws >>>>


23-11-2014
 
 
Horst H1 - HC Liempde H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)