&

Meersen H1 - HC Liempde H1

HC Liempde H1 in een dip tegen HC Meersen H1

Op de zondag van 9 november traden de heren van Liempde aan tegen het goed spelende Meerssen. Na de vlammende start in de derde klasse met 4 gewonnen wedstrijden, zitten de Liempdse heren in een dip. Afgelopen drie wedstrijden werden er geen punten gehaald, en bovenal werd er geen goed hockey op de mat vertoond. Eerder de week kwam het bericht van het overlijden van Loes Joosten uit de MD3. Vanwege dit trieste nieuws speelden de heren met een rouwband en werd begonnen met een minuut stilte voor de wedstrijd.

Met dit in het achterhoofd begon de wedstrijd. Liempde was scherp en met nog geen 30 seconden op de klok stond het 0-1. Nick van der Eerden was sterk aan de bal en gaf een breedtepass op Alex. Hij bracht op zijn beurt Laurens van der Eerden in stelling om te scoren, die dat gelukkig niet naliet. Prima doelpunt. De eerste tien minuten waren voor HCL. Liempde domineerde, was sterk in balbezit en er werden kansen gecreĆ«erd. Na deze tien minuten stortte het spel van Liempde als een kaartenhuis in elkaar. Er werd niet hard genoeg gewerkt, er werden slordige fouten gemaakt en in plaats van te hockeyen werd te vaak gekozen voor de lange bal naar voren. Ook hadden de middenvelders moeite met het bijhouden van de watervlugge en val-grage aanvoerder, die aan de kant van Meerssen de spelmaker was. Deze totale ommezwaai in het spel van Liempde bleef dan ook niet zonder gevolgen en al snel stond Meerssen op voorsprong. Door enkele zeer streng toegekende strafcorners, en een aantal zeer slordige fouten door Liempde liep deze voorsprong uit naar een 1-5 ruststand. Totaal onnodig en de wanhoop van de drie voorgaande wedstrijden leek weer te zijn toegeslagen.

Toch kreeg het team de kopjes in de rust weer omhoog en begon Liempde de tweede helft weer met goed hockey. Er werd een anders systeem gespeeld, en Meerssen kwam niet lekker in de wedstrijd. Ook werd er goed opgebouwd vanuit de defensie en Liempde werd gevaarlijk naar de goal van Meerssen toe. Na een actie wist Noud van der Heijden Alex van de Zwan te bereiken in de cirkel, zijn inzet op goal werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Een paar minuten later bereikte Noud met een steekpass Alex weer, ditmaal was het wel raak en stond de stand op 2-5. Er groeide hoop in het team. Het werd duidelijk dat Liempde zich nog niet gewonnen gaf en Meerssen kreeg het zwaar.

Helaas kreeg Meerssen, al dan niet toevallig, in deze fase een strafcorner onterecht toegewezen. Deze werd gescoord en de hoop die Liempde uitstraalde verdween als sneeuw voor de zon, de goal bleek de doodssteek. Vanaf toen werd het enkel nog eenrichtingsverkeer, Liempde stortte weer als het welbekende kaartenhuis in elkaar en er werden dezelfde slordige fouten gemaakt als de eerste helft: zwakke passes, lange ballen en er werd verzaakt om voor elkaar te werken. Hierdoor kon Meerssen uitlopen naar een 9-2 winst.

Afgelopen weken werd nog gesproken van een ‘incident’. Echter, lijken de problemen waar Liempde mee kamt structureel. Vier weken op rij wordt er zwak spel vertoond en wordt er te weinig inzet geleverd. Aankomende zondag moeten de heren thuis tegen Apeliotes, de nummer twee van de competitie. Een prima uitdaging om de oude vorm te herpakken: Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

U bent allen van harte welkom om ons om half 3 aan te komen moedigen!