Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nuth H1 - HC liempde H1
 

 

HC Liempde pakt zwaarbevochten punt bij Nuth

Op zaterdag 21 maart stond voor de heren van Liempde de uitwedstrijd tegen Heren 1 van Nuth op het programma. Een flinke reis naar een van de zuidste puntjes van Nederland (Duitsland?), waardoor een van de belangrijkste beslissingen van de dag dus al vroeg gemaakt moest worden: Wie mochten wel en niet met Rob en zijn 90’s playlist mee rijden? Alleen Alex en Michiel dus.  Joep besloot om tijdens de heenreis, terugreis, voorbereiding, teambespreking, en volgens mij ook tijdens de eerste 15 minuten de hockeyspelregels (lees: autotheorie) nog maar eens door te nemen, waardoor we vandaag wat minder van zijn kleurrijke aanwezigheid hebben kunnen genieten. Gelukkig wist hij nu wel Noud te adviseren over de juiste bandenspanning, toegestane alcoholpromillage en scherpte (swag) van zijn zonnebril  in de reis naar Nuth, waardoor iedereen ditmaal wel ruimschoots op tijd aan wist te komen.

Eenmaal aangekomen bleek dat Nuth sinds het laatste bezoek een flinke renovatie had ondergaan, waardoor zij nu ook beschikten over een semi-waterveld wat zelfs nog hoger lag (ja dat was blijkbaar mogelijk) dan het veld wat eerder bekend stond als veld 1. In ieder geval een prima veld om op te spelen, alhoewel Liempde dat niet wist te demonstreren de eerste 15-20 minuten.  De heren begonnen slap aan de wedstrijd, en kwamen de eerste 15-20 minuten zelfs amper de middenlijn over. Nuth zette hoog druk en wist zodoende in de eerste 10 minuten 2 strafcorners af te dwingen, welke zij beiden vakkundig binnen wisten te slepen. Na 10 minuten stond Liempde dus al 0-2 achter en we wisten dat het een zware pot ging worden. Gelukkig herpakte Liempde zich na de slappe start en begon het steeds vaker door middel van goede combinaties richting de cirkel van Nuth te bewegen. Het spelbeeld kantelde en Liempde begon steeds meer aan te vallen waar Nuth zich richtte om de rust te halen met de comfortabele 2-0 voorsprong. Dit vertaalde zich ook in de 2-1, waarbij Nick van der Eerden, zoals op de training op gehamerd was, voor de verandering eens via de achterlijn de cirkel penetreerde en voorgaf, waar Alex van der Zwan de bal bij de 2e paal binnen wist te werken. Helaas voor ons begonnen de scheidsrechters nu steeds vaker dingen te zien die er naar onze mening niet te zien waren, waardoor ons overwicht in balbezit en aanvallende intenties moeilijk werden te vertalen naar de 2-2. Zo werd een doelpunt van Alex van der Zwan nog afgekeurd omdat de scheidsrechter vanaf 100 meter een shoot dacht gezien te hebben, en werden verdedigende shoots of bolle kanten in de cirkel van Nuth vanaf zo’n 1,5 meter veelvuldig over het hoofd gezien. Vanuit de counter werd Nuth nog enkele keren gevaarlijk om de 3-1 op het scorebord te zetten, maar Wickie wist echter een bal van de doellijn te halen waardoor we met 2-1 gingen rusten, vlak nadat Michiel de panna van z’n leven had uitgedeeld en hij eindelijk niet meer chagrijnig was dat iemand z’n uitshirt was kwijtgeraakt (bij deze graag melden als je hem thuis tegenkomt!)

De tweede helft ging vrolijk verder waar de eerste helft geëindigd was:  Liempde bleef aanvallen, Nuth loerde op de corners en counter, en de scheidsrechters gingen vrolijk verder met waar mogelijk in het voordeel van de thuisploeg te fluiten. Aangezien Nuth’s gevaarlijkste wapen de sleepcorner was, besloot Joep, onder het leren voor z’n autotheorie door, bij de sleepcornerspecialist een bal op z’n gezicht te tippen, waardoor Nuth’s corner een stuk minder gevaarlijk werd. Verder wist de fysio/manager/2e coach van Nuth nog een scoop af te stoppen met haar achterwerk, hetgeen nog vrij knap was aangezien de bal zo’n 10 seconde onderweg was.
Beiden ploegen kregen nog een aantal kansen, maar het duurde tot aan de 60e minuut voordat er weer gescoord werd. De bal werd de cirkel van Nuth ingeslagen, waar 2 verdedigers er niet over uit waren wie er beter voor stond om de bal weg te werken. Michiel van Schijndel lette goed op en plukte de bal tussen de twee verdedigers in de cirkel op. Aangezien hij al 5 keer over of naast had geslagen, flatste hij deze keer maar op goal, en met succes: Door de benen van de keeper en 2-2. 
De laatste 10 minuten gingen beiden kanten op, waarin beiden teams tot kansen kwamen om het beslissende doelpunt te maken. Zo tipte een speler van Nuth de bal nog op de lat na een goed uitgespeelde aanval, maakte Hans het nog spannend door zo vrijgevig te zijn de bal als laatste man even mee te geven aan de vijandige spits, en leek het in de 69e minuut alsof Noud en Michiel al aan onder de douche hadden gestaan nadat ze bij de strafcorner uitloop een paar buikglijders met gevaar voor eigen leven erin gooiden om een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Tim deed echter goed mee en wist de score te beperken tot 2-2 waardoor Liempde uit bij Nuth een zwaarbevochten punt pakt.
Zo weten de mannen van Liempde weer een kleine stap te zetten richting lijfsbehoud in de derde klasse, alhoewel we na vandaag niet zo zeker zijn of dat wel zo positief is, aangezien in deze 3e klasse al 3 uitwedstrijden op rij de douches een gevoelstemperatuur van -3 centimeter/graden celsius hebben. Volgende week spelen de mannen van Liempde thuis tegen Wijchen H1, ook een middenmotor in de 3e klasse. Na afloop zal er een feest worden georganiseerd op de club, met een Amerikaans thema. Komt dus allen onderstaande mooie jongens (vooral Jan) aanmoedigen en gezellig mee feesten.

Tot zondag 29 maart!

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


22-03-2015
 
 
HC Liempde H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)