Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVS D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 laten winst over aan DVS dames 1

Vooraf omschreven als een thriller van een wedstrijd, stond nummer 2 DVS op de planning op zondag 22 november. De eerste echte winterse zondag en dus is het tijd voor diverse kledingdiscussies; met of zonder broek warmlopen, vest of jasje, lange mouwen onder je shirt? Nadat iedereen aangekleed is, zijn de meiden van HCL klaar om de tweede plek te veroveren.

Maar het is DVS dat feller aan de wedstrijd begint en direct druk zet op de Liempdse verdediging. HCL  levert de bal enkele keren gevaarlijk in bij de spitsen van DVS, waardoor invalkeepster Manon Wagner direct mag laten zien dat ze er staat. Er wordt een strafcorner versiert door Waalre, maar de gevreesde sleepcorner blijft uit en dus kan de doelpoging simpel weggewerkt worden. Na een hectische eerste 10 minuten komt Liempde beter in het spel en weet de bal langer in de ploeg te houden. Dit zorgt voor betere combinaties en enkele goede aanvallen. Maar wanneer HCL volop in de aanval is wordt de bal ingeleverd wat leidt tot een vliegensvlugge counter van DVS, de verdediging van HCL is een stapje te laat en dus kan DVS de overtalsituatie uitspelen; 1-0. Liempde lijkt hierdoor even van slag, waardoor de dames van Waalre een bal vrij de cirkel in kunnen schieten, met een mooie tip-in is de spits iedereen te slim af; 2-0.
HCL weet zich snel weer te herpakken en kiest ervoor om het tweede deel van de eerste helft meer op balbezit te gaan spelen en haar eigen spel te gaan maken. Dit gaat ze aardig af, het veldoverwicht lijkt te kantelen naar Liempdse zijde, maar tot doelpunten leidt het niet.

In de tweede helft start DVS weer een stuk feller dan HCL. Direct wordt er een strafcorner gecreëerd. Deze wordt in eerste instantie nog van de lijn gehaald door ondergetekende, maar wordt vervolgens slordig ingeleverd waardoor DVS uit de rebound alsnog kan scoren; 3-0.  Liempde is weer even van slag en wat doet DVS dan? Precies; de bal de cirkel in jagen en met een (helaas prachtige) tip-in de bal in de kruising plaatsen; 4-0. Nu is het verzet vanuit de Liempdse dames definitief gebroken en lukt er nog weinig aan de kant van HCL. Veel ballen worden slordig ingeleverd, taken worden verzuimd en al het zelfvertrouwen is verdwenen onder de mooie winterzon.
DVS kent geen genade deze middag en gaat vrolijk door met scoren. Nog twee velddoelpunten volgen en omdat de gifbeker vandaag helemaal leeg moet besluit de spits van Waalre ons ook nog een 3e keer te verschalken met een mooie tip-in. De einduitslag is bepaald op 7-0. Een uitslag die op basis van de eerste helft een vertekend beeld geeft, maar in de tweede helft nog een stuk hoger uit had kunnen vallen. Gelukkig is dit  ons bespaard gebleven door de uitstekende keepster Manon, die deze zondag als enige een ruime voldoende scoorde.

Volgende week komt Heesch op bezoek bij HCL, een bijzonder wederzien met oud heren 1 coach Marko Almeida. Weet Floris zijn oude trainer te slim af te zijn of kent Marko de Liempdse dames toch te goed? We zullen het zien… Komt allen! 

Auteur HC liempde
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


22-11-2015
 
 
DVS D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)