Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Cranendonck D1
 

 

Een geweldig weekend voor Liempde

Dit weekend stond de start van het nieuwe seizoen op het programma. Omdat de dames van HCL tijdens dit weekend deelnamen aan het prachtige event Samenloop voor Hoop, waar er gedurende 24 uur werd gelopen om geld in te zamelen voor KWF, moest de hulp van tegenstander Cranendonck ingeroepen worden. De wedstrijd werd verplaatst, van locatie en van tijdstip, waardoor het nieuwe seizoen op zondag 13 september om 17.00 uur in Liempde officieel van start ging voor HCL Dames 1. Na een intensieve voorbereiding tijdens de zomermaanden, was de nieuwe trainer/coach Floris Teulings klaar om met zijn dames de eerste competitiewedstrijd te starten. De fitheid van de dames, ontstaan door de zware conditietrainingen en vele burpies, moest de vermoeidheid door Samenloop voor Hoop compenseren zodat er toch een mooi resultaat behaald kon worden.

Met een fanatieke warming-up lieten de meiden zien dat de koppies allemaal dezelfde kant in stonden en dat ze klaar waren om te vlammen. Het startschot klonk en HCL vliegt er vol in. Vol druk op de tegenstander, een scherpe mandekking en hoog baltempo. Allemaal volgens training en met name tijdens het eerste kwartier perfect uitgevoerd. Dit resulteert ook direct in een goed veldoverwicht, mooie een-tweetjes en goede kansen. Er wordt een strafcorner gezocht en gevonden. Nadat een eerdere strafcorner niet resulteerde in een doelpunt, was het met een nieuwe variant wel raak. Slagvrouw Alina Bekkers legt af op Fleur Schoenmakers, die met een snoeiharde flats de verdediging van Cranendonck kansloos laat; 1-0, hoera!

Het spelbeeld blijft lange tijd hetzelfde; waar Liempde bezig is met aanvallen, moet Cranendonck zich richten op het beperken van het aantal tegendoelpunten. En doordat iedereen zich hiermee wil bemoeien, staan er met enige regelmaat 21 speelsters in de 23 van Cranendonck. Dit maakt het scoren niet makkelijker… tijd voor een kopje thee en vooral ook de geliefde Dextro’s van Jan.
Floris heeft wat mooie statistieken voor ons: 10 kansen voor ons, 0 voor Cranendonck, 4 strafcorners voor ons, 0 voor Cranendonck. Zoals ook uit deze statistieken blijkt wordt er hard gewerkt en goed gespeeld, dus blijf zo doorgaan dan komen de doelpunten vanzelf is het advies voor de tweede helft. Zo gezegd zo gedaan… Het veld wordt wat groter en breder gehouden, er worden kansen gecreëerd en dan komen daar ook de beloofde doelpunten uit voort. Een harde voorzet van Alina Bekkers wordt door Jaimy Diender omzet in een doelpunt; 2-0. En niet veel later is er ook de 3-0, die op naam komt van Jonne van de Meulengraaf.
 
Doordat iedereen toch een beetje moe was van het gehele weekend zijn er weinig notities gemaakt, dus houden we het er maar bij dat de wedstrijd netjes werd uitgespeeld door HCL. Er werden nog diverse kansen gecreëerd en geen kansen weggegeven, waardoor invalkeepster Anneke het moest doen met het balcontact tijdens de warming-up.
En zo werd een geweldig, heftig, schitterend, maar vooral hartverwarmend weekend afgesloten met een geweldig resultaat: een opbrengst van 150.876 EUR voor KWF, een 3-0 overwinning en de eerste 3 punten van het seizoen! Dat er nog vele mogen volgen!!

Auteur Irmin
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


13-09-2015
 
 
HC Liempde D1 - Cranendonck D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)