Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - HC Bakel D1
 

 

HC Liempde dames 1 volle bak over HC Bakel

Het was zondag 18 Oktober en wederom stond een wedstrijd tegen een oude bekende op het programma, namelijk Bakel. Zonder ons te concentreren op uitslagen uit het verleden moest er op de wedstrijd van deze zondag gefocust worden en uiteraard punten gepakt. Met de coopertest van vrijdag in het achterhoofd mag gezegd worden, de conditie is op peil en we gaan er volle bak overheen!

Het eerste fluitsignaal klonk en Liempde weet met mooi combinatie spel een weg naar voren te vinden. Positieve coaching komt het spel ten goede, zo bleek uit de uitslag van de geraadpleegde persoonlijkheidstest, en dat werd dan ook netjes ten gehore gebracht. Na een mooi van achteruit opgebouwde aanval word de eerste strafcorner van de wedstrijd een feit. Er zijn in afgelopen weken genoeg variantjes geoefend dus eentje kiezen en gewoon doen: 1-0 uit de variant op Fleur Schoenmakers. Hoera en blije gezichtjes, helaas duurde dit niet erg lang. Liempde denkt af en toe iets te gemakkelijk waardoor ballen toch niet blijken te kunnen en ingeleverd worden, wat resulteert een strafcorner tegen en in de 1-1. Oke koppies omhoog en doorgaan wordt er positief geroepen, want dat werkt. Liempde weet na wat mindere ballen de rust terug te pakken en met mooie passes de weg naar voren terug te vinden, maar dan klinkt het fluitsignaal: rust.

De Liempdse dames nemen coach Floris de woorden uit de mond, met de aandachtspunten die zij zelf al noemen:  Meer rondpassen zowel achterin als in het 23 meter gebied, rust behouden en makkelijke oplossingen kiezen. Toch ook nog maar even een dextrotje in die monden zodat Floris toch nog zijn zegje kan doen en we er weer tegenaan kunnen, want met 1-1 nemen we geen genoegen.
De woorden ‘rust’ en ‘makkelijk’ zijn in de oren geknoopt en dit heeft al snel positieve gevolgen, er word nogmaals een strafcorner versierd. Ook voor deze aanval word de variant op Fleur Schoenmakers gekozen en yessss nog een doelpunt, 2-1.
Liempde blijft rustig hockeyen en mooi opbouwen. Via Randi van de Wiel en Marlie Schellekens wordt de bal goed verlegd en zo komt de bal bij Jaimy Diender in de cirkel terecht, die dat de tegenstander koelbloedig afstraft, 3-1!  Toch blijft het wedstrijd beeld van de eerste helft af en toe terug komen. Liempde denkt te makkelijk en levert slordige en gevaarlijke ballen in. Tegenstander Bakel laat maar al te graag zien dat ook zij die punten willen hebben en zetten de stand op 3-2, oei. Gelukkig is ook het positieve coachen uit de eerste helft niet omgeslagen en blijft Liempde voor elkaar werken. Keepster Suus van de Steen heeft een goede redding, en waar nodig word de bal nog maar een keer de kom in gelegd om wat tijd te rekken. Na dit dipje weet Liempde het combinatiespel te herpakken en wordt Anneloes van den Hurk in de cirkel aangespeeld. Ook zij heeft afgelopen weken bewezen een geboren spits te zijn en weet ze dus de bal het doel in te werken, 4-2. Nu de wedstrijd weer aan de Liempdse kant ligt komt het mooie spel weer uit de kast en wordt er zelfs in de slotfase nog een strafcorner versierd.  Deze keer mag Lieke Schoenmakers aanzetten voor haar variant, en dat hoeft maar een keer gezegd te worden, 5-2!

Nadat het fluitsignaal klonk, klinken er kreten alsof we wereldkampioen zijn, maar we zijn dan ook na week 6 nog altijd ongeslagen! Dit moet gevierd worden dus na het kijken van de wedstrijd van onze boys in baby blue vertrekken we snel naar de bibs waar we ons de hapjes en drankjes goed laten smaken! Volgende week zijn de Liempdse meiden vrij, maar op zondag 1 November is iedereen van harte uitgenodigd wat mentale steun te komen leveren bij de uitwedstrijd tegen nummer 2 en directe concurrent Mierlo, tot dan!

Auteur Jonne
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


18-10-2015
 
 
HC Liempde D1 - HC Bakel D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)