&

HC Liempde D1 - Hockeer D1

HC Liempde D1 verslaan hekkensluiter Hockeer D1

Deze zondag stond een thuiswedstrijd tegen het Limburgse Hockeer op het programma. Met een dag waarop alle senioren teams van HCL thuis speelden en het zonnetje zich hoog aan de blauwe hemel liet zien, kon het alleen nog een mooie dag worden.

Met een peptalk van coach Floris, die hiervoor even van het veld van heren 1 geplukt moest worden, hadden de Liempdse dames zin in een lekkere wedstrijd. Er was lust om te winnen maar we wisten dat niet iedereen kon scoren. Er werd goed aan de wedstrijd begonnen en tegenstander Hockeer gaf veel ruimte weg waardoor Liempde de aanval goed op kon zetten. Na ongeveer tien minuten leidde dit tot een aanval waarbij Lieke schoenmakers de bal kon voorgeven en Moniek Saris de score opende: 1-0.

Het spel deze middag werd enigszins vertraagd door de eerste warme dag in Nederland, maar Liempde bleef aanvallen en dus leidde dit niet erg veel later tot een aanval waarbij Marlie Schellekens tot op de achterlijn wist te komen en wederom Moniek Saris doel wist te treffen en zo bewees dat inderdaad niet iedereen kon scoren deze wedstrijd: 2-0.
Liempde bleef de bal rond spelen en uiteindelijk werd in de cirkel een Limburgs voetje gevonden. Met een goede strafcorner variant wist nu Fleur Schoenmakers de stand op 3-0 te zetten, wat tevens de ruststand was.

In het begin van de tweede helft weet Liempde haar spel door te zetten, het is dan ook al in een van de eerste minuten dat ware spits Jaimy Diender haar hoofd koel weet te houden en uit een mooie actie scoort: 4-0.  Helaas veranderd het spelbeeld gedurende de tweede helft. Liempde kiest voor moeilijke oplossingen waardoor aanvallen minder goed opgezet worden en ondanks het balbezit er door Liempde niet meer tot scoren gekomen wordt. Met de geblesseerde keepster Suzan van der Steen in de goal was het maar goed dat ze maar een enkele mooie redding hoefde neer te zetten en verder van het zonnetje kon genieten.

Op deze mooie zondag werd de overwinning nog lang gevierd met biertjes en een teamschotel. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Peel en Maas, afslag 13.00.