Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1- Mierlo D1
 

 

HC Liempde kleurt nog wat blauwer

Wat moet je schrijven als de tegenstander zondag 1 mei net een maatje te groot is? Als het lekkere zonnetje het enige is wat de toeschouwers opwarmt? Als je keepster meer balcontact heeft gehad dan de voorhoede? Dan ga je op zoek naar de positieve puntjes, want die waren er gelukkig ook zeker deze eerste zondag van mei.

Het begint rond half 12, wanneer er bij aankomst op HCL geconcludeerd wordt dat de wedstrijd voorafgaand aan onze pot is afgelast. De dames beginnen te glunderen; dat betekent warmlopen en inspelen op het hoofdveld, JOEPIE!
Wanneer dan ook nog beseft wordt dat we thuis spelen en er dus geen gezeur komt over dug-outs / sokken / scheidsrechters wordt het helemaal een feestje. Dat de koploper op bezoek komt, is een bijzaak.

Onder het motto: “Wij kunnen vandaag niet verliezen, de druk ligt bij Mierlo” begint HCL relaxt aan de wedstrijd. Ietsjes te relaxt misschien, want binnen 5 minuten ligt de 0-1 in het netje. Terug naar de positieve dingen, want van de 20 kansen (50/50 veld kansen en strafcorners) worden er maar 3 doelpuntjes geïncasseerd in de eerste helft. Best een prima gemiddelde zullen we maar zeggen. 
Halverwege de eerste helft weet HCL de rug te rechten en laten we zien over een prima conditie te beschikken, want op het moment dat Mierlo een tandje terug moet schakelen, schakelt Liempde een tandje bij. Met de sterk spelende invallers Loes Swinkels en Willeke Bekkers van Meisjes A1 zetten de dames diverse goede aanvallen op. Helaas wordt hier geen rendement uit gehaald en gaan we rusten met een 0-3 ruststand.

De tweede helft start Liempde een stuk feller en blijft het spelbeeld van het einde van de eerste helft zichtbaar. Een paar goede kansen en wat strafcorners worden gecreëerd, maar helaas komt hier niets uit. Dat Mierlo minder moeite heeft met scoren was al bekend in Liempde, want vanmiddag is de 100e treffer van dit seizoen gemaakt (chapeau!). HCL weet het goede spel niet vast te houden, vergeet de tips die voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust zijn meegegeven en schakelt een tandje terug. Dat is natuurlijk niet zo handig als je tegen de nr. 1 speelt en dit wordt dan ook genadeloos afgestraft. Om het kort te houden; er vlogen ons nog 5 doelpunten om de oren. Letterlijk… want met een heerlijke sleepcorner richting het gezicht van ondergetekende lijnstop komt de eindstand van 0-8 op het scorebord. 
Na het fluitsignaal blijkt dat Mierlo de vervelende muziekbox thuis heeft gelaten en dus kunnen we heerlijk in alle rust en stilte afdruipen.

Na de wedstrijd kleurt HCL nog extra blauw, want er moet geproost worden op de laatste wedstrijd van het seizoen van Lieke Schoenmakers met Blue Curaçao. Zij vindt het zonnetje hier nog niet warm genoeg dus gaat lekker 2 maanden genieten (en stage lopen) op Curaçao. Gelukkig wordt ze afgelost door Annet Saris, die na afwezigheid van 3 weken i.v.m. een schoolreisje in China weer aansluit bij de selectie, JEEJ!

Komende week spelen de dames alleen een derde helft tijdens de biercantus op HCL. De week erna wordt er aangetreden in en tegen Gemert, de nr. 4 van de ranglijst. Weet HCL de aansluiting te vinden of moet het alles op alles gaan zetten om de 5e plek veilig te stellen? Alle support is meer dan welkom, de wedstrijd begint om 12.45 uur op sportpark Molenbroek.

Auteur Irmin
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>>


01-05-2016
 
 
HC Liempde D1- Mierlo D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)