&

HC Liempde dames 1 - Nuth dames 1

HC Liempde dames 1 competitie winst op Nuth dames 1

Het was 20 september, en het zonnetje scheen lekker, de dames van HCL stonden klaar voor een wedstrijd tegen Nuth dames 1. Ook dit team had de eerste competitie wedstrijd gewonnen en dus zou er een spannende wedstrijd op het programma staan.  Na een opzwepend woordje van coach Floris Teulings en een felle warming up, klonk het fluitsignaal. In de beginfase van de wedstrijd werd er door Liempde veel druk gezet en veel verlegd. Diepe passes worden gegeven maar helaas verdwijnen deze te vaak over de achterlijn. Toch word er fanatiek gespeeld en goede tacklebacks gelopen.  De dames speelden “Greetig” aldus coach Floris. Ondanks het sterke spel van Liempde in de eerste helft waarbij counters van Nuth goed onschadelijk gemaakt werden  op het middenveld, bleef een doelpunt uit.

In de rust werd nogmaals de tactiek besproken. Het spel was goed, maar er moeten geen schakels overgeslagen worden.  Conclusie was: “doorgaan, dan vallen de goals vanzelf”.
Met dit in het achterhoofd begonnen de Liempdse dames vol zelfvertrouwen aan de tweede helft. Vrij snel werd een aanval via Beer Janssens en Fleur Schoenmakers omgezet in een gevaarlijke kans voor Liempde. Al werd het schot van Moniek Saris nog gekeerd door de keepster van Nuth, de rebound werd door Fleur Schoenmakers verzilverd, 1-0.  Nadat de bal terug in het spel was wist Liempde het aanvallende spel door te voeren. Goede kansen werden gecreëerd en een strafcorner werd geforceerd. Maar een tweede doelpunt viel niet, en Nuth kon iets gevaarlijker worden. Liempde liep te veel en wilde te graag, de dames zaten in een dipje. Jaimy Diender vroeg zich nog af of we niet met maar 10 man in het veld stonden, maar nee, het waren er toch echt 11.  Na ongeveer 10 minuten weet Liempde zich te herpakken en vanuit een scherp schot van Fleur Schoenmakers weet Jonne van de Meulengraaf de bal het doel in te tikken, 2-0.

Het spel van Liempde is minder sterk dan in het begin van de tweede helft maar toch word er gevochten en fel gespeeld. Nuth weet iets gevaarlijker te worden, maar het is toch het vechten van Liempde dat via een kans schot op goal van Moniek Saris resulteert in de 3-0. Nuth weet nog even gevaarlijk te worden waarbij een aantal strafcorners worden geforceerd. Maar na een goede redding van invalkeepster Loes Vos, wat overigens ongeveer haar enige balcontact was deze wedstrijd, en een redding van lijnstop Manon Wagner, blijft het Liempdse doel schoon.

Liempde wint dus ook de tweede wedstrijd met 3-0 en kan weer 3 punten bijschrijven. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Hockeer uit het Limburgse Cadier en Keer op het programma. Voor de trouwe supporters: Aanvang half 1, iedereen is welkom!