Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Venray D1
 

 

HC Liempde D1 pakt belangrijke punten tegen Venray D1

Zoals ondertussen wel bekend, spelen we al vier jaar in ongeveer dezelfde competitie en dus stond deze zondag 17 april oude bekende Venray op het programma. Dit beloofde een fysieke wedstrijd te worden en zoals ook voorgaande wedstrijden werd dit er een die de mentale weerbaarheid op de proef zou stellen. Met het thuisvoordeel aan onze zijde zouden we nu eens laten zien dat we het kunnen.

Met de voorkennis over snelle spitsen en hoge druk is een extra lesje uitverdedigen aan het trainingsschema toegevoegd en kon het niet anders dan goed gaan. De training blijkt al vroeg in de wedstrijd zijn vruchten af te werpen want hoewel Venray hoge druk zet weten we er netjes onder uit te hockeyen en gevaarlijke aanvallen op te zetten.

Met maar 11 eigen speelsters is het team aangevuld met Liempde’s jonge talent uit meisjes A en jong dames 1, een goede zet blijkt, want via een aanval over de rechterflank word Loes Swinkels bereikt die rust houd in haar spel en zo met een goede push de stand op 1-0 weet te zetten.  Ondertussen wordt Venray gek van het geloop van onze middenvelders die alsmaar opnieuw de bal in de zogenaamde pockets weten te ontvangen. Toch bewijst Venray nog steeds gevaarlijk te zijn in de counter en zetten ze de verdediging goed dicht, zodat af en toe balverlies onvermijdelijk lijkt. Halverwege de eerste helft weet de uitploeg dan ook een strafcorner te versieren, waaruit er nog een komt en nog een.  Hoewel de drie corners op rij nog onschadelijk gemaakt worden, is het niet veel later toch raak. Het eerste moment wordt nog een goede redding geleverd door inval keepster Loes Vos,  het tweede moment staat, door een stapje te laat van de verdediging, de stand 1-1. Het spel blijft echter in de handen van Liempde en net voor tijd word er een strafcorner versierd die via een ter plekke bedachte spitsen variant van Alina Bekkers in het doel verdwijnt. Ruststand 2-1.

Nu we op voorsprong staan en het spel aan onze zijde is, moeten we hoe dan ook volhouden en de punten thuis houden.

Het spelbeeld van de tweede helft is echter drastisch anders en bestaat uit lange ballen en ‘pompen’ om maar in coach Floris zijn termen te spreken.  Er worden nog steeds aanvallen opgezet maar echt nagedacht word er niet meer. Toch is er nog een belangrijk punt te noemen in de tweede helft. Na een waarschijnlijk niet al te zuivere aanval komt de bal bij Lieke Schoenmakers op de cirkelrand terecht. Zij slaat de bal op goal en via 3 verdedigers en een keepster die over de bal heen schopt beland deze in het doel….. huh..? ……Hoera…….3-1! Wat er nu precies gebeurde zullen we nooit weten, want helaas is het tijdperk van video analyse in de 4e Klasse nog niet aangebroken, al doet Floris zijn best!

Voor de aansluiting op de top van de competitie en voor onze koppies waren dit belangrijke punten, dus deze werden gevierd met een biertje en een overwinningsshotje in sponsorkroeg Dok12. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer 6 Bakel op het programma, onze rang is nr. 5 dus alle support is welkom!

 

Auteur Jonne
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


17-04-2016
 
 
HC LIempde D1 - Venray D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)