Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HDL D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde D1 ruime overwinning HDL D1

Het was een regenachtige zondag 15 november waarop Liempde het tegen HDL, de nummer 11 van de ranglijst, opneemt. Na een felle warming-up en twee mini’s van de maand die het eerste doelpunt van de dag maken gaat de wedstrijd van start.

Liempde begint met een goede dreigende opzet wat direct resulteert in aanvallen en een strafcorner, helaas nog geen doelpunt. Na nog wat meer kansen en dreiging is het Alina Bekkers die via een backhand voorzet van Lieke Schoenmakers de 1-0 op het scorebord zet. Direct na spelhervatting weten de Liempdse dames alweer tot een strafcorner te komen maar dit leidt niet tot een tweede doelpunt. Het balbezit ligt grotendeels bij de Liempdse dames en via goed combinatie spel door middel van de welbekende zigzag weten de liempdse middenvelders mooie aanvallen op te zetten en is het Jonne van de Meulengraaf die de bal, over de keepster heen, het net in weet te spelen, 2-0.

Er word goed gelopen en de bal wordt door liempde afgedwongen  En veel snelle aanvallen worden opgezet op het middenveld waardoor de bal veel wordt verlegd via Moniek Saris, Marlie Schellekens en Anneloes van den Hurk, helaas werden deze aanvallen niet verzilverd. In de rust wordt naar de kleedkamer gevlucht in verband met de regen. Hier wordt het een en ander besproken met betrekking tot het scoren en aanvallen waarna de dextro’s van Jan in verband met een griepje gemist moeten worden. Ook de geblesseerde spits Iris Diender heeft hier vandaag geen tijd voor, want zij houd zich met het belangrijke wisselschema bezig waarnaast ze ook nog de aantekeningen voor dit verslag maakt.

Dan maar direct het veld op waar vrij snel een strafcorner versierd wordt. Dit maal mag Alina Bekkers aanleggen en slaat haar variant snoeihard de goal in, 3-0.  Na hervatting van het spel lijkt zich een herhaling af te spelen en wordt direct weer een strafcorner versierd, toch blijkt het geen complete herhaling, nog steeds 3-0. Liempde lijkt gefrustreerd te raken door het vele aanvallen en niet kunnen scoren. Toch is dit nergens voor nodig want wederom wordt een strafcorner versierd, die maar net naast gaat.
Wanneer de Liempdse dames de zigzag weer te pakken hebben blijkt dit al snel weer zijn kracht te bewijzen want via Bekkers komt de stand op 4-0. Ook deze week is weer gebleken dat Alex ‘goaltjesdief’ van der Zwan nu al zijn invloed uit oefent op de dames want ook Anneloes van den Hurk weet hoe ze een bal nog net voor de lijn even aan moet raken. HDL komt er in deze wedstrijd maar weinig aan te pas, lange ballen vanaf kop cirkel worden als ongeleid projectiel het veld op geslingerd met de hoop dat de snelle spitsen bereikt worden. Dit gebeurd maar weinig door de goede druk van Liempde, wanneer het wel lukt blijkt hoe belangrijk de mandekking is en dat dit soms even vergeten wordt.  Ook ondergetekende vergeet soms even haar taak om een puntje naar achter op te zetten en gaat in plaats daarvan op de solotoer.. niet meer doen volgende week, maar aanvallen is ook zo leuk;)

Na alweer een aanval van Liempde weet Moniek Saris in de cirkel een voetje te vinden en zo een strafcorner af te dwingen. Lieke Schoenmakers legt hier aan voor haar variant en maakt hiermee de laatste goal van de middag, 5-0. HDL raakt logischerwijs gefrustreerd door het niet eens zo sterke optreden van Liempde waardoor er aan het eind van de wedstrijd een opstootje ontstaat, snel vergeten en de overwinning vieren maar!

Ondanks dat het scoringspercentage nog te laag is, zijn de 3 punten binnen en dat zet
Liempde weer in de top 3 van de ranglijst. Er zal hard getraind worden om dit volgende week om te zetten naar nummer 2 als de Dames het opnemen tegen de huidige nummer 2 DVS.  Alle support is meer dan welkom, 12.30 uur sportpark Arembergstraat in Waalre.Auteur Jonne
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


15-11-2015
 
 
HDL D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)