Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Heesch D1 - HC liempde D1
 

 

HC Liempde D1 verliest laatste wedstrijd tegen Heesch D1

De laatste zondag van het seizoen alweer… Met nog veel spannende ontknopingen op HCL is het heel de week al rumoerig op de club. Voor ons staat er niets meer op het spel, de 5e plek is het eindstation dit jaar, maar het team van trainer/coach Floris gaat de kampioenswedstrijd spelen. En dus gunnen de dames Floris vrij van zijn coaching taken om mee de schaal binnen te gaan slepen. Met assistent-coach Jan is er een waardige vervanger, en anders kunnen we altijd oud-heren1 coach Marko (nu coach van tegenstander Heesch) nog om hulp vragen!

Zoals bekend en getraind start Heesch met hoge druk waarbij ze met zonedekking de as dicht zetten. Met snelle spitsen wordt  er bij een pass naar de backs direct druk gezet waardoor Liempde veel moeite heeft om uit te verdedigen en in het spel te komen. De felle start van Heesch vertaald zich al snel in enkele strafcorners. Deze worden goed uitverdedigd door HCL, maar wanneer de scheids eerste uitloopster Fleur wegstuurt omdat ze te vroeg weg is, ligt het open voor Heesch en weten ze de 1-0 te maken.
Niet veel later zijn het weer de snelle spitsen van Heesch die voor problemen zorgen in de Liempdse defensie. Heesch is in de omschakeling een tandje sneller dan Liempde en kan in een overtal situatie de Liempdse cirkel binnen gaan en uithalen; 2-0.
Omdat HCL deze wedstrijd aantrad met slechts 1,5 wissel en de conditie op begint te raken, wordt er een beroep op de weergoden gedaan; een flinke stortbui met onweer zorgt ervoor dat de scheids besluit dat het vroegtijdig rust is.

Na een klein half uurtje klaart het op en kunnen de dames het veld weer op voor de tweede helft. In de rust is er nogmaals benadrukt dat we nog even gaan genieten van het seizoen en de vertrekkende meiden een mooie afscheidswedstrijd willen geven. En dus begint Liempde fanatiek aan de tweede helft. Er wordt met meer lef gespeeld en de bal gaat sneller rond. Hierdoor komt HCL een aantal keer goed onder de druk van Heesch vandaan en verschuift het spel wat meer richting de cirkel van Heesch. Anneloes van den Hurk weet de bal in de cirkel op een voetje te leggen en krijgt een strafcorner mee. Helaas lukt het de dames niet om het om te zetten in een doelpunt. Nog wat kleine kansjes worden gecreëerd, maar  een doelpunt zit er niet in.
En dan merken we weer dat de omschakelingen van Heesch dodelijk zijn en dat merkt Liempde deze middag; 3-0.  En ook de 4-0 krijgt HCL om hun oren. Door goed verdedigend werk en sterk keeperswerk blijft het hierbij. HCL blijft hockeyen en hard werken voor elkaar, op zoek naar dat ene doelpuntje (wat er helaas niet komt).
De laatste minuten wordt het nog even wat grimmiger door enkele vervelende overtredingen van Heesch, maar dat wordt snel vergeten zodra het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Snel wordt er contact gezocht met de supporters bij HCL en in Heeze; zijn ze kampioen? Ja zeker.. ze zijn kampioen!!! Nogmaals gefeliciteerd HCL Veterinnen en Heren 1, het was een geweldig feestje!

Wij gaan ons nu voorbereiden op het prestigieuze voetbaltoernooi bij ODC aankomend weekend en daarna genieten van een welverdiende zomerstop. We zien jullie volgend seizoen graag weer langs de lijn!!

 

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


12-06-2016
 
 
Heesch D1 - HC liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)