Hockeer D1 - HC Liempde D1

HC liempde dames 1 koppositie na overwinning op Hockeer

Auf wiedersehen Am Sonntag 27. September war ein Match gegen Hockeer geplant. Eine schöne Fahrt über die Bergwege in einer schönen hügeligen Gegend führt uns zu Cadier en Keer.
Oké, dit gaat te lang duren…

De derde wedstrijd van het seizoen stond deze zondag op de planning, waar Liempde de ongeslagen status wil behouden. Met een goed strijdplan en een gezonde dosis spanning gaan de dames het veld op. Er wordt fel gestart, en zoals ook in de eerdere wedstrijden ligt het initiatief bij HCL. Er worden mooie aanvallen opgezet via Annet Saris op de rechterflank. Hier is de afgelopen week veel op getraind en wordt door de meiden goed uitgevoerd. Helaas worden de aanvallen nog niet omgezet in echte kansen, doordat het geduld af en toe lijkt te ontbreken bij de Liempdse dames. Aanvoerster Fleur Schoenmakers stuurt haar teamgenoten hierop en er komt meer rust in het spel.

De door diverse wijzigingen op de mid-mid positie geposteerde Marlie Schellekens weet de bal diverse malen goed te verleggen, waardoor HCL meer ruimte creëert. Dit leidt tot een mooie aanval via links waar Alina Bekkers een één-tweetje aangaat met Iris Diender, die de keepster van Hockeer uitspeelt en de bal in het doel werkt; 0-1.In de rust wordt er besproken dat er met meer geduld gehockeyd moet worden, want tijdens de eerdere wedstrijden hebben we bewezen dat de doelpunten dan vanzelf komen. Liempde begint de tweede helft wat chaotisch, levert een paar passes gevaarlijk in, maar weet dit gelukkig telkens direct weer onschadelijk te maken waardoor keepster Suzan van de Steen een rustige zondagmiddag heeft. Dit geeft de dames veel vertrouwen en dus wordt de aanval weer opgezocht. Met veel beweging en veel switches over alle linies maakt HCL de Limburgse dames gek. Met regelmaat klinkt er over het veld: “van wie is die nr. 2?!”. Dit goede veldspel leidt tot veel goede aanvallen en zoals beloofd is er na het nodige geduld ook de 0-2 van de middag. Alina Bekkers maakt een goede aanval mooi af en zet de 0-2 op het niet bestaande scorebord.

De Liempdse dames zijn nog niet klaar voor de middag, want de eerdere 3-0 overwinningen ‘moeten’ geëvenaard worden. En dus gaan we door… op zoek naar gaatjes in de verdediging van Hockeer en zelf géén kansen weggeven. HCL heeft wat moeite met de snel uitkomende keepster van Hockeer, dus wordt er gezocht naar een strafcorner. Alina Bekkers kent geen genade en slaat de bal loeihard tussen de benen van de keepster door de goal in; 0-3. En dan kan Iris Diender niet achterblijven en prikt ook haar 2e doelpunt van de middag binnen; 0-4.

Ook de resterende minuten blijft Liempde scherp verdedigen en wordt er hard voor elkaar gewerkt om het achterin dicht te houden. Hierin zijn enorme stappen gemaakt ten opzichte van de vorige seizoenen en dat zorgt ervoor dat ook deze week de keepster het moet doen met een enkel balcontact. Suus, hopelijk vergeef je het ons ;-).

Zo bezet Liempde na de 3e speelronde ongeslagen de koppositie en is de vraag of ze dit weten vol te houden tot en met 12 juni…

Komende zondag spelen de HCL dames thuis tegen Peel en Maas om 12.30uur. Ook Jong-Dames 1 en Heren 1 spelen thuis en na afloop zal er een gezellige party georganiseerd worden, dus zet een groot kruis door je zondag plannen; HCL is the place to be!