Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nuth D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 Een puntje mee uit het mooie zuiden.

Deze zondag 20 maart stond er een wedstrijd tegen Nuth op het programma. Nuth, dat in het diepe heuvelachtige zuiden van Limburg ligt. Na een mooie tocht door het lokale industriegebied, arriveren we bij de club. Vandaag mogen we aantreden op het nieuwe waterveld! Helaas is de sproei installatie kapot, dus heel veel water hebben we niet gezien…

De opdracht voor de eerste 8 minuten is: hoge druk, fel in de duels en scherpe mandekking. Het lijkt alsof de Nuthers ons hebben afgeluisterd, want dit is exact wat zij doen. De Liempde defensie komt direct onder druk te staan en heeft moeite om de bal snel rond te laten gaan op het lastige veld. Wanneer linksachter Irmin van de Wiel voor de zoveelste keer wordt vastgezet besluit ze met een scoop de aanvalsters van Nuth, en heel het eigen team, te verrassen. Later besluit ook onze andere back Annet Saris dit trucje te herhalen en laat haar scoop perfect in de stick van een medespeelster landen. Goede oplossing want Nuth durft hierna wat minder druk te zetten en Liempde komt beter in het spel.
Aanvoerster Hilde van Acht weet een paar keer goed de aanval mee op te zetten en al combinerend het veld over te steken. Dit resulteert in enkele kansjes en strafcorners. Bij een van deze strafcorners is aangeefster Anneloes van den Hurk scherp wanneer de bal gestopt wordt door de keepster en weet de bal in de rebound in het doel te werken; 0-1.
Helaas komt Nuth er kort hierna snel uit en met een verwoestend backhandschot vanaf rand cirkel wordt de bal precies in het hoekje geschoten; 1-1.
Liempde voelt dat dit een onnodige gelijkmaker is en besluit dus weer volop in de aanval te gaan. De achterlijn wordt meerdere keren goed opgezocht, maar de perfecte assist blijft nog even uit. Wanneer Nuth een overtreding maakt op de 23meterlijn besluit Jonne van den Meulengraaf deze bal snel d.m.v. een selfpass te nemen en gaat alleen op de keepster af. Helaas weet de keepster haar ver genoeg naar de zijkant te drijven, waardoor de hoek lastig wordt en deze goede actie niet tot een doelpunt omgezet kan worden.
Nog maar eens die achterlijn halen dan en nu wel de perfecte assist? Ja zeker, want Alina Bekkers staat klaar bij de tweede paal om de bal in het doel te werken; 1-2.
Even rusten, want zo’n fysieke wedstrijd met ‘slechts’ 3 wissels is toch wel pittig.

In de tweede helft wijzigt het spelbeeld en maakt HCL het zichzelf onnodig moeilijk. Het extreem fysieke (eigenlijk gewoon lompe) spel van Nuth wordt door de verder uitstekend fluitende scheidsrechters geaccepteerd en daar hebben de Liempdse speelsters erg veel moeite mee. Nuth speelt de tweede helft een rugbywedstrijd en Liempde vergeet ook dat het hier om een hockeywedstrijd gaat en is er met de koppies niet meer bij. Er worden veel verkeerde keuzes gemaakt, waardoor Nuth uiteindelijk de 2-2 weet te maken. Complimentje voor Liempde die ondanks alles hard voor elkaar blijven werken, maar meer dan 1 puntje zit er deze middag niet in.

Komend weekend zijn de dames vrij om paaseieren te zoeken. De volgende wedstrijd is op 3 april. We spelen dan onze eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft, dus kom ons allemaal naar de overwinning schreeuwen om (LET OP) 12.00 uur tegen hekkensluiter Hockeer.

 

Auteur Irmin
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


20-03-2016
 
 
Nuth D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)