Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Peel en Maas D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 weinig spanningen in Panningen

Zoals de titel al een beetje verraad, werd het een mooie zondag 10 april voor HCL. Voorafgaand aan de wedstrijd werd deze titel enthousiast de groep in geslingerd door onze benjamin maar dan “met” spanningen, want van onderschatting was bij HCL geen sprake. Eerder dit seizoen had Liempde een zware kluif aan de dames van Peel en Maas, die toen nog een heerlijke pitcher bier wonnen tijdens de Belgium party. 
Liempde begon tammetjes aan de warming-up, zodat alle energie bewaard bleef voor de 70 minuten die tellen  zullen we maar zeggen.

Met slechts 3 wissels en een brandend zonnetje was dat zeker nodig. Met het eerste fluitsignaal wordt Liempde wakker en knalt er direct vol in. Met geduldig, verzorgd en snel veldspel wordt de bal keer op keer vanuit de verdediging naar het middenveld gelegd. Daar wordt met goed positiespel en hard werken richting de 23 opgebouwd, waar de spitsen zich in alle gaten en duels aanspeelbaar weten te maken. Dit leidt tot veel mooie combinaties en de nodige doelpunten. Zo weet Alina Bekkers de 0-0 van het (niet aanwezige) scorebord te poetsen met een mooie push die hoog in het doel beland, 0-1 Niet veel later weet Moniek Saris de score te verdubbelen na een goede pass van Alina, 0-2. En daarna is het weer de beurt aan Alina om zelf te scoren. Een pass vanaf de middenlijn van Irmin van de Wiel zet Alina vrij voor het doel en zij beloond haar goede loopactie met de 0-3 van de middag. Dan is het nu wel tijd voor een doelpuntje uit de strafcorner… zo gezegd zo gedaan. De inzet van Fleur Schoenmakers bij variantje 2 wordt goed door de keepster van Peel en Maas gestopt, maar spits Jaimy Diender is er als de kippen bij om de 0-4 binnen te tikken.

Voor de tweede helft stelt HCL zichzelf als doel om “de 0 te houden” en het goede veldspel door te zetten. Nadat Liempde aan het begin van de tweede helft een paar minuten het overzicht een beetje kwijt lijkt te zijn, zet aanvoerster Hilde van Acht haar team weer neer zoals het hoort en is er geen vuiltje meer aan de lucht.
De score wordt nog verder uitgebreid via Marlie Schellekens, na een goede assist van Moniek Saris, 0-5. En ook de 0-6 valt door goed veldspel waarbij Alina de bal aflegt op de er nog beter voorstaande Lieke Schoenmakers, die rustig mikt en scoort. Het laatste doelpunt van de middag komt weer uit een strafcorner, waarbij aangeefster Anneloes van den Hurk scherp is bij de 1e paal na een spontaan nieuw verzonnen variantje.

HCL weet ook in de laatste minuten de sterkste speelster (nr. 7) van Peel en Maas volledig te neutraliseren door sterk verdedigend werk van onder andere de onvermoeibare Randi van de Wiel, waardoor er geen kansen meer worden weggegeven.
Door een gelijkspel tussen directe concurrent Gemert en Heesch, kan HCL de komende weken stiekem omhoog gaan kijken. Komt de top 3 nog in het zicht? Komende zondag eerst maar eens Venray. Lukt het de dames van Liempde om voor het eerst in jaren 3 punten te pakken tegen Venray?

Kom ons aanmoedigen om 13.00uur bij HockeyClub Liempde!

Auteur Irmin van der Wiel
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


10-04-2016
 
 
Peel en Maas D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)