Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Venray D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde D1 lesje mentale weerbaarheid

Deze week stond een wedstrijd tegen Venray, een van de directe concurrenten, op het programma. Vorig jaar werd Liempde hier overrompeld door de hoge druk en supersnelle spitsen, dus hier werd afgelopen week extra op getraind. Direct bij het eerste fluitsignaal blijkt dat dit geen overbodig aandachtspunt was, Venray vliegt er vol in en jaagt de verdediging van HCL op. Dit leidt direct tot een strafcorner, die netjes onschadelijk gemaakt wordt. “Ok√©, geen paniek, gewoon rustig blijven hockeyen..” Laatste vrouw Hilde van Agt gaat keer op keer op zoek naar een vrij teamgenootje, maar dit wordt haar erg lastig gemaakt door Venray. “rustig blijven en opnieuw proberen”. Dit is de goede insteek, want langzaam maar zeker worden er wat gaatjes gevonden en komt HCL aan aanvallen toe. Helaas is er dan weinig rust in het spel, wat ervoor zorgt dat door moeilijke lange ballen het balbezit vaak van korte duur is.

En als je dan tegen supersnelle spitsen speelt, is slordig balverlies direct gevaarlijk. Venray onderschept en komt met een overtal in de Liempdse cirkel. Hier laat de Venrayse aanvoerster onze keepster kansloos met een schitterende slag in de kruising; 1-0. HCL recht de ruggen en doet de rokjes omhoog (of was het toch gewoon de koppies omhoog Anneloes?). Een achterstand ombuigen kunnen we tegenwoordig ook, dus niets aan de hand. Liempde zet diverse aanvallen op, waarbij Lieke Schoenmakers en Alina Bekkers diverse malen de getrainde forehand reverse toepaste en sterk de cirkel binnendringen via de achterlijn. Helaas wordt hier de eerste keren niets uitgehaald, maar de aanhouder wint en dus probeert Alina het nog een keer. Voor het doel vindt ze Moniek Saris, die de bal het doel in werkt; 1-1.

In de rust worden de meiden herinnert aan de afgesproken ‘zigzag’ en wordt er een oplossing gezocht voor het lastige uitverdedigen. De backs worden vastgezet door Venray, maar daarboven ligt veel ruimte en daar moeten we gebruik van gaan maken. Dit gaat nog niet meteen vlekkeloos, waardoor Venray gevaarlijk kan worden en na wat geklungel in de verdediging ligt de 2-1 in het doel. “Potverdikkeme, we willen onze koppositie nog niet kwijt!”. Dus maar weer denken aan die tips in de rust en ons eigen spelletje gaan spelen. Onze middenvelders blijven rennen en rennen en rennen. Tot grote ergernis van de tegenstander duikt de een na de ander in de gaten en Venray snapt er niets meer van. “Wie is nu van jou en wie is van mij? De mijne rent helemaal naar de andere kant van het veld, help!”. De dames van HCL laten zien dat ze allemaal topfit zijn en merken dat de tegenstander het conditioneel af moet leggen. En dan is het tijd voor de verdiende gelijkmaker. Lieke Schoenmakers wordt aangespeeld en besluit de besproken zigzag maar eens te laten zien. Ze verlegt het spel naar de rechterflank met een perfecte pass op zusje Fleur Schoenmakers. Zij herkent de zigzag en speelt de bal naar Alina Bekkers, die zich aan de linkerkant van het doel heeft vrijgelopen. Daar blijft ze rustig en maakt koelbloedig af in de 10cm ruimte die de keepster heeft gelaten; 2-2.

HCL hinkt in de laatste minuten op twee gedachten; doordrukken en vol voor de winst gaan, of consolideren en het punt veiligstellen? Een beetje van beide leidt tot spannende laatste minuten. Ook de strafcorner voor Venray in de laatste seconden leidt niet meer tot een doelpunt, waardoor de eindstand wordt bepaald op 2-2. Een mentale overwinning voor de HCL Dames die hiermee hun koppositie weten te behouden omdat nr. 2 DVS heeft verloren.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Bakel om 12.30uur, kom je ons supporteren?

Auteur
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


11-10-2015
 
 
Venray D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)