Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - EMHC H7
 

 

HC Liempde heren 1 boeken ruime overwinning op EMHC H7

“He Frank, waarom krijg je in ItaliĆ« altijd zo’n klein kopje koffie?” vroeg Alex. “Geen idee” antwoordde Frank. “Dat doen ze Espres-zo” lachte Alex luid. De grap van Alex was tekenend voor het niveau waarmee Liempde Heren 1 de voorbereiding van de thuiswedstrijd tegen het veel lager geklasseerde EMHC inzette. Na 3 weken op hoog niveau te hebben getraind en gestreden tegen teams uit de Top 5 (en gewonnen) was de spanningsboog compleet de andere op geschoten. Onderschatting lag duidelijk op de loer in de bosjes naast het veld (net naast die pauw).

En onderschatting loerde niet alleen, maar sloeg ook venijnig toe. Na 20 minuten het publiek visueel te hebben gepijnigd stond er nog steeds de brilstand op scorebord. We stonden te pompen, onnodig ballen in te leveren en bovenal vergaten we wat we in de veel te korte teambespreking hadden afgesproken: de bal rondpassen. Naarstig op zoek naar dat eerste doelpunt dat de druk van de ketel zou halen, want EMHC, dat stelde toch niets voor?

Eindelijk kwam het verlossende moment uit een strafbal die werd toegekend voor shoot op de doellijn van de tegenstander. Alex, die naast slecht grappen ook heel goed is in strafballen, liet deze kans niet onbenut en maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid door de bal in het netje te werpen. 1-0 voor de dorpelingen.

De rust werd aangekondigd net na het tweede doelpunt afkomstig van de stick Alex. Tijd voor bezinning, zakjes met suiker en veel te hete thee om in 2 minuten op te drinken. Na wijze woorden van onze grote leider Noud (minstens 3,5 meter is die jongen) trokken we met de missie ten strijde om braaf onze mond te houden, de bal rond te spelen en de boel potdicht te houden achterin. EMHC had lak aan onze missie en tikte meteen na aanvang van de tweede helft de 2-1 binnen. Zij blij, wij een stuk minder.
Gelukkig hervatte de Liempdse grootmacht zich snel met een serie aan prachtige doelpunten, waarvan we er eentje toch even in de schijnwerper willen zetten vanwege de pure schoonheid. Situatie: counter voor Liempde-city en Noud gaat er alleen en ook solo vandoor vanaf de middellijn. Als een antilope opgejaagd door 3 wilde jachtluipaarden ging hij er van door met zijn 2,5 meter lange benen. De jachtluipaarden delfden het spit en de antilope kwam op kop-cirkel 1 op 1 met de overgebleven nijlpaard die halverwege de cirkel zijn goal probeerde te bewaken. Met een heerlijke push uit de loop schoot de antilope de bal langs het hoofd van de nijlpaard in de verre kruising. Complete hoofdklasse-bal op het veld in Liempde. Mooier worden ze niet.

Ergens in de tweede helft scoorden Alex, Nick en Noud nog een keer, waarmee de einduitslag op 6-1 kwam. We waren weer blij, bedankten het publiek voor de support en gingen lekker aan de welverdiende pap in het clubhuis. Einde.


Auteur Frank
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


18-10-2015
 
 
HC Liempde H1 - EMHC H7
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)