Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Oss H4
 

 

HC Liempde H1 herpakt koppositie na kraker tegen Oss H4

HCL H1 nam het zondag 17 april op tegen de belangrijkste concurrent om de titel. In een spannende en zenuwslopende wedstrijd trok HCL aan het langste eind en won met 4-2 van Oss. Doelpunten namens de Liempdenaren werden verzorgd door aanvoerder Noud en topscorer Alex. HCL slaat hierdoor een klein gaatje van 3 punten in de strijd om de felbegeerde titel. De rechtsbuiten van HCL riep al enige weken iets over de kwaliteiten van Oss en een bepaald lichaamsdeel en dat HCL gewoon zou winnen.
De mannen van HCL begonnen de dag met een gezamenlijke lunch op de club. Chef-kok van de dag had voor een uitstekend vullende lunch gezorgd en een stukkie fruit. Nadat de chef-kok polshoogte wilde nemen met het sterrenensemble van Liempde en een kleine opmerking plaatste werd deze bekogeld met bananen. Het zal de spanning voor de topwedstrijd in de competitie zijn geweest. In de warming-up was de spanning goed merkbaar aan de slechte passes.

HCL had afgesproken om agressief aan de wedstrijd te beginnen. Echter was het Oss dat hier meer ervaring mee had en had het betere van het spel. Onder toeziend oog van Dames 1, de sponsor van Dok12 en Joop Cruijff (ja zeker, in gedachte leeft de man voort) zagen ze dat Oss enkele gevaarlijke kansen creëerde. De keeper van HCL stond zijn mannetje en Thijmen hield de ploeg op de been.
HCL drong vervolgens meer aan en dat resulteerde in een goede counter. Alex onderschepte de bal in een verdedigende actie en besloot de bal snel in te leveren bij Laurens. Deze behield het overzicht en zag dat Noud zich ontdeed van zijn directe tegenstander. Noud nam de bal vervolgens keurig mee en kon zodoende alleen op de keeper af. In een werklijkwaar prachte beweging speelde hij de keeper uit en bezorgde HCL een minimale voorsprong. Niet veel later was het weer de aanvoerder van HCL die de scoren verdubbelde. Met een heerlijke flats verschalkte hij de keeper in de korte hoek. Net voor rust was daar het moment van Alex. Noud speelde Alex in de cirkel aan en Alex moest kunst en vliegwerk vertonen om deze aan te nemen. Bij deze actie belande hij op de grond. Met een pirouette waar de meisjes van de stervende zwaan iets van kunnen leren kreeg hij de bal mee met de stick en schoof deze onder de keeper door. Alex zelf verklaarde dat het een breakdance-move was die hem was geleerd door Bart. Deze had het namelijk in de warming-up voor gedaan maar dan zonder bal en stick. HCL ging met een goed gevoel de rust in.

Na de rust was het vooral Oss dat de bovenliggende partij was. Na een kleine 7 minuten was het dan ook raak uit een strafcorner. Niet veel later was het Oss dat via een snelle counter de aansluitingstreffen kreeg. HCL zou er een tandje bij moeten doen. Na opnieuw een counter aan de rechterkant van het veld was het onze Jan die aan de handrem moest trekken. Met een behoorlijke stevige overtreding kreeg hij de speler van Oss op de knieën, maar dan op een andere manier dan dat wij iemand op de knieën willen zien. Oss claimde een strafcorner vanwege een opzettelijke overtreding. De supporters dachten meer aan een voorstelling uit de eerder genoemde stervende zwaan. Oss moest het houden bij een vrije bal welke uiteindelijk van de lijn werd gehaald door Floris. Na een uitbraak van HCL werd Noud met een klein duwtje uit balans gebracht in de cirkel van Oss en verdiende een strafcorner. Waar even daarvoor de bal nog naast ging, verdween de bal 2 minuten voor tijd in het vijandelijk doel. Oss raakte wat geïrriteerd maar kon HCL niet meer aan het beven krijgen. HCL sleept een overwinning uit het vuur waar men trots op mag zijn. Met vechtlust, bezieling en een hoop zweet is het HCL gelukt om een gat te slaan met de concurrent. Wij willen natuurlijk onze invallers nog even bedanken zonder jullie was het ons niet gelukt! HCL heeft nog een zwaar programma en zal het volgende week in Eindhoven op gaan nemen tegen de mannen van EHMC, Tot snel en bedenkt voor de support.


Auteur Noud
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


17-04-2016
 
 
HC Liempde H1 - Oss H4
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)