Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Helmond H5 - HC Liempde H1
 

 

HC Liempde H1 revancheren zich tegen Helmond H5

Na de enorme deceptie tegen Don Quishoot vorige week, waren de heren van het vlaggenschip van Liempde er bijzonder op gebrand zich te revancheren in de uitwedstrijd zondag 22 november tegen Helmond. Na op woensdag hard te hebben getraind en zaterdag vroeg onder de klamme lappen te hebben gelegen trokken we op zondag fit ten strijde. Zonder enkele van onze topspelers, maar met enkele zeer gewaardeerde invallers.

Het was een regelrechte super-Sunday in onze poule, want wij als nummer 2 mochten aantreden tegen de nummer 4. Terwijl op hetzelfde moment de nummer 1 aantrad tegen de nummer 3. Als wij zouden winnen en Oss zou gelijkspelen of verliezen, dan zouden wij weer trots bovenaan staan. Maar dan zouden we toch echt eerst van Helmond moeten winnen. Helmond staat niet voor niets vierde en ze zijn daarnaast ook nog eens beter in leuk zijn op Facebook dan wij. 

In de eerste helft liepen we redelijk snel tegen een onnodige treffer van een enorm fel Helmond op. Ze waren constant in de aanval en we hadden het, mede dankzij ons tamme spel, bijzonder zwaar. De tweede helft zag er beter uit met een snelle treffer van Alex, die slim gebruik maakte van de voordeelregel na shoot van Helmond. De scheidsrechter was echter nog niet op de hoogte van deze regel en floot af. Nu weet Alex ook eens hoe het is als er een doelpunt van je wordt gestolen.
Het bleek Noud van der Heijden te zijn die ons  letterlijk over een dood punt heen sleepte met een rake strafcorner. Eindelijk was de Liempdse stier los. Snel daarop maakte Nick de 2-1 voor Liempde. Na een dik geval van shoot die de scheids niet zag Liempde niet meer aan het opletten was, wist Helmond de 2-2 te maken. Bijzonder amateuristisch van ons. 

We gingen het toch niet weer meemaken om gelijk te spelen of nog erger tegen een lager geklasseerde shiner? Liempde ging volle bak op de aanval en wist een strafcorner te versieren. Zou Noud dan ook de complete held van de dag worden? Nog niet. Hij sleepte de bal heerlijk tegen de linkerpaal, waarna de bal via de rechter paal weer terug in het veld kwam. Yep, dat is mogelijk blijkbaar. Maar dan toch: 2 minuten voor tijd weer een strafcorner voor Liempde. Deze keer was Noud  wel trefzeker en sleepte de 3-2 winst voor de Liempdse mannen binnen. Op basis van de tweede helft volledig terecht.
En nu komt het allermooiste: Oss verloor met 5-2. Dus wij staan weer helemaal alleen bovenaan met 3 punten voorspong en een beter doelgemiddelde. Komende zondag treden we aan tegen het stugge Heeze om 14.30 uur.

Alle support om zondag als Herbstmeister het veld af te stappen is van harte welkom. We zien u graag langs de lijn!

Auteur Frank Bolt
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


22-11-2015

 
 
Helmond H5 - HC Liempde H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)