Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Deurne D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde keert terug uit Deurne zonder punten

Zondag 9 oktober reisden de dames af naar Deurne. Deurne dames 1 staat één plekje boven Liempde, dus er moesten hen punten ontnomen worden. Tijdens de voorbespreking had coach Floris een duidelijke boodschap: GEEN GENADE! Altijd door blijven gaan, was het motto wat Liempde deze wedstrijd de drie punten mee naar huis zou moeten laten nemen. De dames van Deurne bleken jong, een aantal kwam uit de A doorgestroomd naar de dames. ‘Wat zij missen aan ervaring, hebben zij wel in conditie’ was een aandachtspunt waar Floris op wees.

In de beginfase van de wedstrijd begon Deurne meteen fel, en zette veel druk op Liempde. Hier moesten de dames even aan wennen, en her en der werd een bal onnodig ingeleverd. Door de felheid van de tegenstander viel het niet mee om een goede aanval op te zetten, en scoorde zij hun eerste goal. Die wilde HCL niet zomaar nog een laten gebeuren, en er ging een tandje bij. Liempde kon steeds wat beter met de hoge druk omgaan en verlegde de bal vaker. Helaas mocht dit niet baten toen een van de aanvallers van Deurne er met de bal vandoor ging richting de cirkel. Ze liep naar de achterlijn en maakte voor haarzelf de hoek naar de goal steeds kleiner. Suus stond klaar om de bal tegen te houden. Ondanks de kleine hoek haalde ze toch hard uit, en kwam de bal kwam in het zijnet terecht… 2-0 voor Deurne. Hierdoor begon Liempde af en toe te mopperen, maar bovendien elkaar meer te coachen en beter samen te werken, alleen dan zouden ze de stand nog gelijk getrokken kunnen worden. Liempde kon nu wel een aantal aanvallen opbouwen met goede combinaties, maar de extra coaching wierp zijn vruchten helaas niet af. Deurne kan deze aanvallen wel goed opbouwen en voordat Liempde het doorheeft wordt een aanvalster op de kopcirkel aangespeeld. Meteen knalt de bal keihard in het net: 3-0.

In de tweede helft probeert Liempde aan te vallen via de rechterkant van het veld, deze kant is de eerste helft nog niet vaak gebruikt. Daarnaast probeert de voorhoede en het middenveld te rouleren van plek. Dit om ruimte te creëren en om de tegenstander in verwarring te brengen. HCL lijkt nu beter in het spel te zitten dan in de eerste helft en krijgt wat meer zelfvertrouwen. Dit werpt wél zijn vruchten af, want HCL versiert wel eens waar een strafcorner! De bal wordt naar de kopcirkel gespeeld, waarna hij niet in de goal gaat maar naar de tweede paal… Gelukkig komt Willeke daar goed ingelopen en ze scoort! 3-1; er is nog hoop voor Liempde. Na deze goal heeft iedereen weer adrenaline om ervoor te gaan. Dit gaat echter niet zoals gehoopt… Deurne weet nog twee keer te scoren wat de eindstand op 5-1 brengt.

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


09-10-2016
 
 
Deurne D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)