Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Druten D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde D1 speelt gelijk tegen Druten D1

Zondag 16 Oktober , een van de weinige zonnige zondagen van oktober, reisde de dames naar Druten. Een team waar we op voorhand minder goed van wisten wat we moesten verwachten aangezien ze veel wisselende uitslagen hadden in de eerder gespeelde competitierondes. Toch hadden we goede hoop aangezien ze toch een plekje onder ons staan in de ranglijsten. Na een korte maar felle warming up waren we er klaar voor en ging de wedstrijd van start.

Je merkte al snel in de wedstrijd dat het erg warm was en het spel daardoor toch net even ietsjes trager ging als dat we het eigenlijk zouden willen zien. Gelukkig was dit niet alleen bij Liempde het geval, ook Druten had hier last van. Toch weet Liempde de eerste strafcorner van de wedstrijd te versieren die tevergeefs toch niet in het doel beland. De backs van Liempde worden goed dichtgezet door Druten waardoor ook Druten de nodige kansjes krijgt. Ook een strafcorner wordt goed uitverdedigd door de Liempdse dames. De wedstrijd kakt een beetje in tot dat Jonne een prachtige aanval opzette en door een aantal man heen hockeyt maar de bal net niet binnen de palen krijgt geschoten. Hierna volgde een hele rij kansen van Liempde die niet goed benut werden. Toen viel ook de eerste kaart van de wedstrijd : groen voor de coach van de tegenstander. Even later kan Druten heel gevaarlijk worden wanneer het 1 op 1, tussen onze keepster Suus en één van de speelsters van Druten, er op aankomt. Gelukkig houd Suus deze bal prachtig uit haar doel!

Rust die iedereen volgens mij wel even goed kon gebruiken. Wat doen we ? Kansen zijn er genoeg maar het wil allemaal net niet. Toch besluiten we om hetzelfde systeem te blijven spelen en te hopen dat de goals uiteindelijk wel vallen. Gefocust blijven en de bal meer terug uit leggen zijn de tips die mee werden gegeven door coach Floris. En zo begon de tweede helft. Druten krijgt al gauw een strafcorner waarna er nog een aantal strafcorners tegen volgden. Gelukkig krijgt ook Liempde nog zijn nodige kansjes maar de bal wil maar niet in de goal belanden. Doordat de scheids wat verkeerde beslissingen maakte begon iedereen zichzelf toch wat op te jutten, het spel werd fysieker en de spanning steeg. Op dit moment kreeg Fleur een groene kaart vanwege terug praten tegen de scheidsrechter en moesten we even door met 10 man. In deze minuten hebben we 2 strafcorners tegen gekregen maar gelukkig bleef de 0 in stand door het heel goed uitverdedigen van deze strafcorners. Hierna volgde nog een mooie aanval via Jonne van de Meulengraaf die hiermee een strafcorner versiert. Deze word via een afschuif door Fleur op goal geschoten met een mooie bal die ondanks dat helaas weer niet in het doel beland. Hierna heeft Suus nog een fantastische redding geleverd om geen tegendoelpunt te hoeven incasseren. Het spel blijft fysiek en Liempde levert veel ballen in. Aan het einde van de wedstrijd krijgt Mieke nog een (onterechte) gele kaart omdat ze volgens de scheids haar tegenstander expres liet vallen. Gelukkig hoeven we niet lang met 10 man te spelen. De scheids sluit hierna snel de wedstrijd af. Helaas maar 1 punt mee naar huis , minder als waar we op gehoopt hadden.
Hierna hebben we toch de dag nog goed geëindigd met een lekker diner bij de Mac Donalds, terrasje en goed afgesloten met de Heren van Heren 1 in Dok 12.

Aanstaande zondag zijn we vrij, en gaan we ons de komende twee weken klaarstomen voor DVS de tegenstander die we op 30 oktober gaan ontmoeten. Deze wedstrijd zal plaats vinden in Liempde om 13:00 uur. Dit beloofd een hele spannende wedstrijd te worden gezien de eerdere ontmoetingen. Dus tot dan !


Auteur Loes
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


16-10-2016
 
 
Druten D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)