Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Bakel D1
 

 

HC Liempde D1 wint thuis wedstrijd van Bakel D1

2 Oktober: vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Bakel op het programma. De nummer 5 van de ranglijst wat maar 1 plek onder de Liempdse dames is. Met een felle opwarming was Liempde er helemaal klaar voor.Het eerste fluitsignaal klonk en Liempde probeerde meteen hoge druk te zetten. Toch waren de eerste 5 minuten in het voordeel van Bakel die goed onder de druk uit hockeyde. Maar dit duurde niet voor lang en Liempde kreeg steeds meer balbezit en kon hierdoor een aantal goede aanvallen opzetten. Al snel kregen we een strafcorner mee die via de afschuif naar links op Fleur Schoenmakers tegen de legguards van de goed oplettende keeper belande.

Niet veel later kwam er een sterke aanval waarbij Mieke Beerens mooi kon uithalen en de bal hoog in de goal verwerkte: 1-0 voor Liempde. Even later drijft Alina met de bal via de achterlijn richting de cirkel en kan de bal voorgeven bij de tweede paal waar Fleur Schoenmakers de bal kalm en mooi in de goal kan verwerken: 2-0. Hierna krijgen we via een counter van Bakel toch een strafcorner tegen. Eerste uitloopster Fleur kan het eerste schot onschadelijk maken maar tevergeefs gaat het tweede schot er alsnog in: 2-1. Hierna volgen er nog een aantal kansen voor Liempde via onder andere Annet Saris en Lieke Schoenmakers maar de bal beland telkens niet in de goal. Bakel krijgt ook nog twee counters die gelukkig onschadelijk gemaakt konden worden door Jonne van de Meulengraaf en keepster Suzan van de Steen die twee mooie reddingen had.

Rust, even tijd om weer alles op een rijtje te zetten. We waren het er al wel snel over eens dat het goed ging en wij toch de bovenliggende partij waren. Maar ondanks dat wilden we iets te snel richting de goal waardoor de extra pass soms vergeten werd. De tweede helft begint Bakel fel met meteen veel druk. Via de kom wordt er goed onder deze druk uit gehockeyd en komen er mooie aanvallen tot stand en wat wanhoop balletjes van Bakel. Het spel speelt zich toch vooral af op de kant van Bakel, waar op een gegeven moment ook alle 11 speelsters van Bakel zich binnen de 23-meterlijn bevonden. Bakel creƫert echter toch weer een counter waar keeper Suus toch weer goed in actie moet komen om dit onschadelijk te maken, het tweede schot word hierna via Manon Wagner weer goed weg gewerkt. Er worden goede aanvallen opgebouwd via de kom. Hierdoor komen er nog meer goede aanvallen tot stand, waardoor Willeke de bal mooi op het voetje van de tegenstander kan leggen en hierdoor een strafcorner versiert. Dit keer is besloten om een afschuif over rechts te doen om te kijken of hier wel ruimte ligt. Helaas mocht dit niet baten en kon de keeper deze bal weer uit haar goal houden. Ondanks een ontzettend harde regenbui bleef Liempde felle druk uitoefenen. Ondanks de drukte in de cirkel van Bakel kon Liempde toch een mooie aanval opzetten waarbij Fleur de bal nog net voor de achterlijn op kan pikken en mooi richting de strafbalstip voorgeeft waar Jonne voor haar man kwam gerend en de bal in de goal kan flatsen: 3-1. Met nog 10 minuten te spelen scoort Bakel alsnog de 3-2 door gefrot in de cirkel van Liempde. Maar Liempde weet gelukkig de laatste minuten goed en slim uit te spelen waardoor de 3 punten toch mooi in Liempde blijven.

Door deze overwinning zijn we een plek gestegen op de ranglijst en staan we nu derde, volgende week spelen we om 12.45 uur uit tegen Deurne de nummer 2 van de ranglijst dus dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan ! 

Auteur Loes
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


02-09-2016
 
 
HC Liempde D1 - Bakel D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)