Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde DS1 - Deurne DS1
 

 

HC Liempde Dames 1 vs Deurne Dames 1

Na een lange, donkere, bittere winter was het afgelopen zondag  19 maart weer tijd om het seizoen te hervatten. Sticks werden uit het stof gehaald, de condities werden weer enigszins op  peil gebracht door de drilltrainingen van Floris en de dames waren er na een zondagje op glad ijs weer helemaal klaar voor. Vol goede moed werd de wedstrijd tegen Deurne Dames 1 ingegaan. Meteen een spannende wedstrijd tegen de huidige koploper.

Dat echt alles in de strijd gegooid moest worden, werd meteen de eerste minuten duidelijk. Deurne zette hoge druk op de verdediging waardoor de kom maar moeilijk uitgespeeld kon worden. Maar duidelijk kent Deurne de Liempdse verdedigsters nog niet. Ze hielden hun hoofd koel en hielden het bal in hun bezit. Klein probleempje, met de bal 70 minuten achterin rond spelen is nog nooit een wedstrijd gewonnen. Dat weet ook Deurne, dus alle gaten tussen verdediging en middenveld worden dichtgegooid en elke fout wordt afgestraft. Dit leidt tot enkele kansen voor Deurne die met man en macht uit de goal gewerkt worden. Na een aantal minuten weet Deurne toch de goal te bereiken en de nul van het scoreboard te halen. Maar ook Liempde weet een aantal keer door te breken en met harde passes de cirkel van Deurne te bereiken. Tevergeefs helaas. Deurne weet snel opnieuw een kans af te maken en de score te verdubbelen. Dit zorgt voor extra druk aan de Liempdse kant, de mindset verandert en het rustige slimme hockeyspel verdwijnt naar de achtergrond. Lange ballen komen niet aan, gevaarlijke passes worden onderschept en felle solo acties komen niet helemaal uit de verf.

Met een ruststand van 3-0 besluit Liempde nog een tandje bij te zetten. Allemaal 1 op 1 op de man, meer lopen op het middenveld en meer vertrouwen op elkaar. De tweede helft begint dan ook fel. De gaten worden gevonden en Liempde maakt iets meer ruimte om op te bouwen. Even lijkt Deurne toch de goal te gaan vinden. Maar daar was ineens Annet Saris die daar een stokje voor stak. Helaas wordt niet heel snel daarna keepster Suzan van der Steen volledig buitenspel gezet door twee tegenstanders, die haar op een strategische manier weten te passeren. 4-0. De toon van de laatste fase van de wedstrijd wordt gezet door Alina Bekkers, die na een grote kans 1 op 1 op de keeper, buikschuivend over het veld glijdt. Vermoeidheid zorgt er aan de de Liempdse kant voor dat er slordiger en fysieker wordt gespeeld, wat een aantal strafcorners voor Deurne oplevert. Deze worden één voor één onschadelijk gemaakt, maar Deurne blijkt op dit moment toch echt te sterk voor Liempde, en weet er nog 2 veldgoals in te leggen. Met een eindstand van 6-0 blijft Deurne de koploper in de competitie. Liempde blijft staan op een keurige derde plek en kijkt met opgeheven hoofd uit naar de volgende wedstrijd tegen bijna hekkensluiter Druten D1.     

Auteur Anneloes van den Hurk
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


19-03-2017
 
 
HC Liempde Dames 1 vs Deurne Dames 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)