&

HC Liempde D1 - Druten D1

HC Liempde D1 welverdiende overwinning op Druten D1

Liempde was er afgelopen zondag 26 maart helemaal klaar voor om de eerste drie punten na de winterstop thuis te houden. De nummer 6 van de ranglijst, Druten Dames 1, stond voor deze zonnige dag als tegenstander op het veld.

Toen het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was begonnen werd er hard gewerkt door Liempde om de bal in de goal van de tegenstander te laten eindigen. Dit werd helaas keer op keer geblokkeerd door bijna het hele team van Druten. Bij een aanval van Liempde stonden in de cirkel van Druten minstens 8 dames te verdedigen, waardoor scoren moeilijk werd gemaakt. Maar, de Liempdse dames hadden deze week de touwtjes in handen, in tegenstelling tot de week ervoor. Dus na een aantal spannende aanvallen waarbij de bal niet in de goal, maar ernaast, belandde kreeg Liempde nog een kans om een aanval op te bouwen. Aline bouwde de aanval op en gaf uiteindelijk een pass aan Jaimy, die een kans op goal zag. Deze bal werd helaas door de keeper tegen gehouden. Terwijl de keeper opgelucht ademhaalde was Jaimy wel scherp, waardoor ze de rebound scoorde! Na alle moeite en zweet die Liempde in het spel stopte werd het eindelijk beloond.

Met 1-0 op het scorebord begon de tweede helft. Met één doelpunt verschil was het geen luxe, maar een must voor Liempde, om te scoren en zo de drie punten veiliger te stellen. Dit was dus ook het doel van de tweede helft. Helaas stond Druten met het hele leger in het 23-meter gebied. Liempde wist hier echter goed mee om te gaan door er een aantal strafcorners uit te halen. De hele tweede helft was Liempde sterker dan Druten, maar toch bleef de stand hetzelfde. De dames van Liempde zetten hoge druk, waardoor het grootste deel van het team op de helft van Druten stond. Maar wanneer er een bal de diepte in werd gespeeld was het sprinten geblazen voor Liempde om de tackle back te rennen.
Vele aanvallen van de dames van Liempde redden het tot in de cirkel, maar het afmaken op goal bleek toch lastiger dan gedacht. Een aanval via de achterlijn opbouwen is vaak geprobeerd, maar tevergeefs. Druten had deze tactiek op een gegeven moment door, waardoor dit niks meer opleverde. Uiteindelijk viel er vanuit een spel een goalkans. Loes speelde de bal naar Fleur om zo het leger te omzeilen, waarna Fleur een schot op goal loste, en scoorde! Met 2-0 als eindstand is het doel behaald: de drie punten zijn voor Liempde.

Deze welverdiende overwinning werd in het zonnetje gevierd, waarna vele biertjes volgden…