Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Peel en Maas D1
 

 

HC LIempde D1 wint met dubbele cijfers van Peel en Maas

Zondag 18 september, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit bracht natuurlijk wel wat extra druk mee voor de Liempdse dames, De 3 punten moesten hoe dan ook in Liempde blijven . Vandaag was de beurt aan Peel en maas om het Liempdse veld te betreden. De meiden van Liempde hadden zin in deze wedstrijd en kwamen vol goede moed aan op de club.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen we weer de nodige tips van coach Floris te horen zodat we helemaal klaar waren voor de wedstrijd. Toen het fluitsignaal ging was Liempde erg gebrand om meteen aan balbezit te komen en dit balbezit te houden. Zoals coach Floris had gezegd “goed blijven hockeyen, dan vallen de goals vanzelf wel.” Onder dit Motto gingen we aan de slag. Al vroeg in de wedstrijd bleek dit zeker het geval te zijn toen Jaimy Diender de bal in het hoekje van de goal tikte waardoor het al voor de tiende minuut 1-0 voor Liempde stond. Liempde bleef sterk en nam geen onnodige risico’s. Hierdoor volgde de 2-0 waar Alina Bekkers de bal vanuit buiten de cirkel richting de achterlijn dreef en hem daarna mooi in de korte hoek kon leggen, en de 3-0 die met een mooie backhand flats van Lieke Schoenmakers in het hoekje van de goal belande. Liempde bleef aanvallend spelen waardoor ook de 4-0 nog viel via Fleur Schoenmakers.

In de rust werden de nodige verbeterpuntjes nog besproken, Ook al was Peel en Maas nog niet bij onze goal geweest en had keepster Suus nog geen bal onschadelijk hoeven te maken. Er waren wel wat puntjes die beter konden en deze werden besproken in de rust, hierna was Liempde weer helemaal klaar om er nog wat goals bij te maken en vooral: de 0 te houden! De tweede helft begon wederom sterk waardoor de 5-0 door Lieke in de goal terecht kwam, en niet veel later lag de 6-0 erin via een strafcorner variant die er door Fleur uiteindelijk goed ingeschoten werd. Peel en Maas zwakte erg af waardoor Liempde ook iets minder fel begon te spelen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en Liempde probeerde zich te herpakken. Niet veel later lag de 7-0 erin via Jonne van de Meulengraaf. Hierna volgde een hard schot op goal via Irmin van de Wiel die Jonne uiteindelijk als laatste aanraakte onder het motto: “dan zit die zeker”. Iedereen werd nu toch wel steeds meer gebrand op de 10-0, dubbele cijfers zou toch wel heel cool zijn ( ook al past dit niet meer op ons scoreboard ). De 9-0 viel uiteindelijk door een assist van Alina richting de tweede paal waar Nienke van Heertum goed stond op te letten en de bal in de goal verwerkt. En de dubbele cijfers werden inderdaad gehaald toen even later de 10-0 via Jonne ook in de goal van de tegenstander belandde.  

De 3 punten waren binnen en dubbele cijfers gehaald! Dit moest natuurlijk gevierd worden met bitterballen en een drankje. Volgende week word er uit gespeeld in Nuth om 12.45 uur voor de supporters die het niet erg vinden om een stukje te reizen om ons te supporten, hopelijk tot dan ! 

 

Auteur Loes Swinkels
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


18-09-2016
 
 
HC Liempde D1 - Peel en Maas D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)