&

Nuth D1 - HC Liempde D1

HC Liempde D1 brengen punten mee uit Limburg

Er stond zondag 14 mei een spannende wedstrijd op het programma namelijk toch wel een beetje de wedstrijd om de derde plek. Liempde speelde uit tegen het Limburgse Nuth die evenveel punten als Liempde had maar door het doelgemiddelde toch een plekje onder de Liempdse dames stond.

Na de roadtrip richting Limburg waren we er helemaal klaar voor. Iedereen begon dan ook fanatiek aan de wedstrijd en we begonnen meteen met veel kansen op goal. De eerste kans was dan ook voor Liempde die helaas over de goal belandde. Na nog een aantal kansen kwam Nuth met een counter toch voor onze goal. Ze namen deze kans met beide handen aan en maakte met hun eerste kans ook meteen de 1-0. Toch bleef Liempde sterk hockeyen en creƫerden ze steeds meer kansen. Een paar minuten verder speelde Alina Bekkers de bal vanuit de flank de cirkel in waar Loes Swinkels de bal met een lobje over de keeper in de goal weet te leggen. Nog maar een paar minuten later maakt de tegenstander een fout bij het aannemen van de bal. Hier weet Jonne van de Meulengraaf meteen goed gebruik van te maken de bal onderschept, en vervolgens een-op-een op de keeper komt haar uitspeelt en de 2-1 op het scoreboard weet te brengen.

In de rust werden de kleine aandachtspuntjes aan de orde gebracht. De eerste helft begon ook meteen aanvallend van allebei de kanten werd er felle druk gezet. Dit resulteerde in een felle strijd tussen de twee team en werd het spel zeer fysiek. Gelukkig lieten we ons niet gek maken en kwam er meteen een aanval via Willeke, Loes en Fleur die helaas niet de plank weet te raken. Na een paar minuten gespeeld te hebben kregen we een strafcorner die benut werd via de afschuif op Fleur Schoenmakers. Niet veel later nog een strafcorner die via de afschuif naar de ander kant werd gebracht en uiteindelijk via Jaimy Diender in de goal beland. Aan het einde van de wedstrijd kregen we nog een kans waarbij Jonne de bal richting goal speelt waar Fleur Schoenmakers de bal met een tip-in de goal in krijgt. Dit was tevens de eindscore 1-5 !

Met een voldaan gevoel keerde we dan ook terug richting Liempde. Aanstaande zondag spelen we thuis tegen Bakel om 13.00 uur hopelijk maken we er net zo'n mooie pot van en zien we jullie dan!