Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nuth D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames laten winst aan Nuth dames over

Het weerbericht zou voor zondag 25 september 26 graden aangeven. Maar omdat HCL dames 1 dat niet genoeg vond reisden zij af naar het zonnige Nuth (Limburg), waar het nog een graadje warmer was. Vandaag zaten er geen wissels op de bank. Nienke, Jonne en Quinn waren wel meegegaan voor trouwe support. Gelukkig redde Beer ons uit de brand door zich aan te sluiten als elfde speler.
Om het niveau even aan te geven: voor de serieuze voorbespreking zou beginnen checkte Jaimy nog even of haar bereik vanuit het verre Limburg met aluminium op haar hoofd misschien wat beter zou zijn…

Omdat er maar elf speelsters waren deze wedstrijd is de taktiek iets aangepast; iedereen stond lager opgesteld. HCL was er, ondanks de hitte, klaar voor. We hebben niet voor niets zo lang in de auto gezeten! Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen beide teams bedachtzaam aan de wedstrijd. Met deze hitte moest natuurlijk verstandig omgegaan worden. Het ging allemaal iets te snel voor Liempde, want in de eerste minuut werd al een strafcorner voor de tegenstander gegeven. Gelukkig is deze goed verdedigd door Annet, en is er nog geen man over boord. Fleur wilde de rollen graag even omdraaien en sprintte met haar stick in één hand met de bal via de zijlijn naar voren. Haar mannetje kon haar nauwelijks bijhouden. Een mooie aanval werd opgebouwd via invaller Beer, maar dit mocht helaas niet baten.

Dan slaat toch de hitte toe. Nuth krijgt een tweede strafcorner. Deze wordt, zonder variant, er direct ingeslagen. 1-0… Maar HCL laat zich niet kennen en neemt weer uit. De bal belandt echter al snel in de stick van Nuth. Alina steekt hier een stokje (hihi) voor en verovert de bal terug. Zij geeft een mooie voorzet aan Lieke die klaar staat in de cirkel. Lieke neemt de bal aan, kijkt even welke hoek vrij is, en schiet. Deze bal belandde echter niet in de goal, maar ernaast…
Net voor de drinkpauze krijg HCL nog een kans om de gelijkmaker te maken, door een strafcorner. Manon geeft een variantje op Fleur. Zij schiet, en scoort niet. Gelukkig is daar de drinkpauze waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Deze minuut wordt benut door het bespreken van de strafcorner, waar we misschien wel een goal uit kunnen halen.

Na deze pauze gaan de dames er weer vol tegenaan. Iets te vol misschien, want Lieke wordt op haar knie geraakt met de bal. Maar, ze is een bikkel en gaat door. Hierdoor heeft HCL wel even tijd om bij elkaar te komen en snel wat te bespreken. De dames uit Liempde laten de tegenstander mooi in de kom overspelen, ze kunnen geen kant op.
Toch krijgt Nuth het voor elkaar om weer een strafcorner te krijgen. De vrouw op de kop krijgt hem aangespeeld en loopt onze uitlopers zo voorbij, waarna ze schiet op goal. Ondanks deze actie van haar, weet Suus het schot onschadelijk te maken. Hierna volgen, vanuit het veldspel, weer twee pogingen op het doel van HCL. Deze worden uit de cirkel weggewerkt, helaas wel met een hoge bal. Hierdoor krijgt Nuth opnieuw een strafcorner. Nuth heeft gekozen voor een variant deze keer. De bal gaat van het meisje links op de cirkel, naar rechts, waarna zij uithaalt. Gelukkig wordt deze bal tegengehouden door Irmin.

Water, water, en nog eens water is het hoofdbestanddeel van deze extra ingelaste rust. De conclusie is dat we vooral zo door moeten gaan. De tegenstander wordt namelijk gefrustreerd omdat ze niet door de ijzersterke verdediging komen. Eenmaal in het veld is Liempde aan de bal. Alina krijgt de bal aangespeeld en loopt via de achterlijn richting goal. Lieke staat perfect vrij en krijgt daarom ook de bal. Ze haalt uit en …. SCOORT! Iedereen is dolblij en de overvolle dug-out gaat los. Nog een keer werd zo’n aanval nagebootst met Mieke en Jaimy. Helaas heeft deze niet hetzelfde resultaat. ‘Een kat in het nauw maakt rare sprongen’ was een uitspraak die Nienke voor deze wedstrijd nog niet kende. Maar nu heeft ze er kennis mee gemaakt, na gezien te hebben dat Nuth de bal maar ergens heen slaat wanneer HCL weer eens goed voor de man staat.
Omdat Nuth nog niet genoeg kansen had gehad tijdens een strafcorner, mochten ze er nog een nemen. Vanaf de kopcirkel werd direct op Suus geschoten, maar zij had deze bal uiteraard. De bal zat daarna vast in de legguards, waardoor Nuth nog een kans kreeg. Weer gooiden zij een variantje in het spel. Deze keer ging de bal kort op de rand van de cirkel. Zij raakte de bal verkeerd waardoor dit een makkie was voor Suus. 

In het veldspel verovert Jaimy de bal van de tegenstander. Zij speelt hem naar Lieke, die hem vervolgens naar de vrijlopende Alina speelt. Hier is de kans voor de 2-1. Alina kijkt, haalt uit…, en schiet op een voetje. HCL krijgt nog een kans. Deze strafcorner wordt loeihard door Alina naar de eerste paal geschoten, helaas is er niemand om te tippen en deze bal belandt dan ook naast de goal.
In een zwak momentje van Liempde komt Nuth gevaarlijk dicht bij de goal. Suus moet gaan liggen om de grootste dreiging te voorkomen, waarna de bal een hele andere kant op wordt gespeeld. Door het snelle veldspel van Nuth, en een harde bal, wordt het horrorscenario toch waarheid: Nuth scoort…
HCL gaat volle bak in de laatste minuten. Irmin krijgt in deze minuten (onterecht) een gele kaart, en ligt er vijf minuten uit. Helaas heeft deze volle bak geen positieve gevolgen meer gehad, want het fluitsignaal klinkt met 2-1 voor Nuth.

 

Auteur Quinn
Meer HC LIempde hockey nieuws >>>>


25-09-2016
 
 
Nuth D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)