&

HC Liempde H1 en D1 - Cranendonck

Heren HCL maatje te groot voor Cranendonck

Dames spelen gelijk tegen Cranendonck

zondag 10 juni speelden de dames en heren van Hockeyclub Liempde (HCL) de laatste competitiewedstrijd. Op eigen veld kwamen de beide teams uit tegen Cranendonck. De dames eindigden het seizoen met een gelijkspel (1-1), de heren sloten af met een ruime overwinning (7-3).

Heren komen sterk terug
Na hun voorlaatste wedstrijd waren de Liempdse heren zich al zeker van een zesde plaats, maar ook in de laatste wedstrijd ging het team voor de overwinning. Al vroeg in de wedstrijd kwam het thuisteam op voorsprong via topscoorder Ron Doevendans, die een strafcorner benutte. HCL leek de wedstrijd te beheersen, maar werd wat slordig en zag hoe Cranendonck hiervan profiteerde. Het gastteam nam initiatief en vond voor rust de gelijkmaker. Cranendonck kwam sterk uit de rust en kwam liep binnen enkele minuten uit tot een 1-3 voorsprong. Lang kon het gastteam er niet van genieten. Noud van der Heijden vond Jaro van Eekelen, die het team terug in de wedstrijd bracht. Kort daarna mocht Tom Kurstjens, die zijn laatste wedstrijd voor het team speelde, de gelijkmaker claimen. Vanaf dat moment was Cranendonck geen partij meer voor het thuisteam. Met doelpunten van onder andere Doevendans, van Eekelen en Laurens van der Eerden bouwde HCL de score uit tot een overtuigende einduitslag: 7-3.

Dames komen niet verder dan gelijkspel
Ook voor de dames stond Cranendonck op het programma. HCL kwam sterk uit de startblokken en wist in balbezit te blijven, maar in het eerste kwartier nog niet tot grote kansen. Halverwege de eerste helft forceerde de Liempdse dames een strafcorner. De inzet van Guusje van de Laarschot werd nog gekeerd door de keepster, maar de doelverdedigster bleek kansloos tegen de herkansing van Martine Bosch. Met een voorsprong ging HCL de rust in, vastberaden om deze voorsprong in de tweede helft vast te houden dan wel uit te breiden. Maar HCL kon het spel van de eerste helft niet vasthouden en er ontstond ruimte voor Cranendonck. Via een interceptie op het middenveld kon het gastteam overgaan tot een snelle counter die leidde tot de gelijkmaker. Beide teams bleven spelen voor de overwinning. Cranendonck kwam dicht bij de winnende treffer, maar verdedigster Maartje van den Hurk verijdelde de doelpoging en hield haar team in de wedstrijd. Ook HCL creƫerde nog enkele kansen, maar uiteindelijk moesten beide team genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans