&

HC Liempde H1 winst op HC Eersel H1

Heren HC Liempde stijgen in ranglijst

Zondag 21 april speelden de heren van HCL een uitwedstrijd tegen Eersel. Bij winst lag een top vijf notering binnen handbereik.Het Liemdpse herenteam slaagde in hun missie (0-2) en bereikte een gedeelde vijfde plaats met uitzicht op de subtop.

Nieuwe tactiek werpt vruchten af

Om de wedstrijd tegen Eersel - de nummer vier van de competitie - tot een goed einde te brengen, speelden de Liempdse heren met een vernieuwde tactiek. En dit leek al snel vruchten af te werpen. Eersel werd snel onder druk gezet en kreeg nauwelijks ruimte om in het wedstrijdritme te komen. Toch wist het thuisteam de pressie voldoende te beheersen waardoor HCL de wedstrijd in de eerste helft nog niet kon openbreken. Er waren kansen voor Ron Doevendans en Tom van Rooij, maar zij zagen hun pogingen het doel passeren. In de tweede helft zette HCL een stapje bij op zoek naar de openingstreffer. Dit leidde tot een strafcorner die via een variant door Nick van der Eerden werd benut. Hoewel de marge nog niet overtuigend was, werd de wedstrijd niet veel later beslist. Robin Laheij vond Rob van der Steen die de Eerselse keeper kansloos liet: 0-2.

Door de overwinning stijgen de heren, met een wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrent, naar een gedeelde vijfde plaats. Aankomend weekend zijn er geen wedstrijden. Zondag 6 mei om 14.30 uur treden de heren op eigen veld aan tegen Peel en Maas, de nummer twee.

De dames van HCL verloren afgelopen zondag in Boekel met 9-0. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen, blijft het damesteam op een achtste plaats staan. Zondag 6 mei om 12.30 uur spelen ze in Liempde tegen de nummer 7, Peel en Maas. Bij winst kunnen de dames Peel en Maas op de ranglijst passeren.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans