&

MHC MEP D1 - HC Eindhoven D1

MHC MEP dames 1 neemt revanche op Eindhoven

MHC MEP dames 1 heeft  zondag 11 november revanche genomen op Eindhoven Dames 1. Na de 5-1 van vorig seizoen waren wij erop gebrand om deze punten te pakken. Zoals Stijn in de bespreking al aangaf, deze wedstrijd gaat niet om de tactiek, maar om het team die bereid is om over lijken te gaan.

De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op. Eindhoven creëerde wel wat meer kansen voor zichzelf, maar daar stond onze verdediging als een dijk. Ons Em gooide zich letterlijk voor iedere bal. Beter dan iedere bal die ze woensdag gegooid heeft Met de tussenstand van 0-0 liepen we richting het clubhuis en we wisten dat er nog meer te halen was. Meer te halen uit onze kansen, uit ons zelf en uit het team.De scheids floot weer, waarmee de tweede helft ingeluid werd, we... WAREN AAN. We straalden uit dat er hier in Boxtel niks te halen viel. Al vrij vlug was daar corner numero uno. Onze Cornerqueen Marleen sloeg toe en scoorde rechtstreeks de 1-0 via een flats in de lange hoek.

Er werd verdedigt als leeuwen en gecombineerd als Barcelona. Corner numero dos. Wat zou het lekker zijn als we er 2-0 van konden maken. En daar was ie dan weer, dé TIP van FLIP.
Energie bleef stromen en de snoepjes van Marjo ook. Corner drie kwam ook om de hoek kijken. Deze zat niet gelijk, maar van het een kwam het ander en er werd opnieuw met twee handen naar de goal gewezen, een herkansing dus. Corner 4. Teddo weet ook de lange hoek te bereiken met een snoeiharde flats. 3-0 tikte op het scoreboard en er waren nog zo’n 10 minuten te gaan. Dit kan toch niet meer mis gaan? Toch was daar een klein dipje en Eindhoven wist ons toch nog te raken. En raak was ie, want de 3-1 was een feit. Eindhoven leek wat meer vetrouwen te krijgen.

Nog 2 minuten. Wat hadden we nodig om het dripje de kop in te drukken? Ik hoor je al denken: een corner! Corner 5 was een skône hoor. Want via de slag van Marleen tipte Ted met haar backhand de bal in de goal.

Dat was ie dan. De titatenstrijd was gestreden met 4-1 op het scoreboard. Trots en blij kunnen we zeggen dat de 10e plek van ons is met 4 punten los.

We willen wederom het publiek bedanken en hopelijk willen jullie ons de winterstop injuichen volgende week, uit in Rotterdam. 12:45, see you there!