Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Geen winst voor JRC Ducks softbal en honkbal
 

 

Geen winst voor JRC Ducks softbal en honkbal

Senioren softbal Ducks – Zwijndrecht 2: 
Op zondag 13 april waren de dames Zwijndrecht 2 op bezoek in Boxtel voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014. De dames van Ducks hadden twee seizoenen eerder ook al tegen dit team gespeeld en twee keer met dikke cijfers verloren. Toch hadden de dames uit Boxtel dit keer veel vertrouwen op een goede uitslag.  Inge van Geel begon goed als pitcher voor Ducks door meteen de eerste slagvrouw met 3 slag aan de kant te zetten, Inge maakte zelfs alle nullen in deze inning zelf met nog twee keer 3 slag. Zwijndrecht wist in de 1e inning veel op de honken te komen, wat resulteerde in een 0-3 voorsprong. Nikki van Nes mocht voor Ducks als eerste aan slag komen, zij kwam door 4 wijd op de honken en zij kon later, door slim loopwerk van Evelien Gerrits, de thuisplaat bereiken. Hierdoor stond het na één inning 1-3. In de 2e inning was de verdediging van Ducks stukken beter en wisten zij de inning te beëindigen met nog 3 vrouwen van Zwijndrecht op de honken. De dames van Ducks maakten in de 2e inning weer één punt, Laura van Zetten werd binnengeslagen door Marleen van Esch. Hierdoor was de stand na twee innings 2-3.

Aan het einde van de 4e inning was de stand 4-5. De 5e inning begon door een veldfout door Ducks waardoor Zwijndrecht meteen een loper op de honken had. De dames van Zwijndrecht sloegen in deze inning 4 honkslagen, wat resulteerde in een voorsprong van  5 punten. Ducks wist dat ze niet achter mochten blijven en gingen er vol voor in de volgende slagbeurt. Dit mocht echter niet baten, mede door een dubbelspel van Zwijndrecht. De stand na de 5e inning was 4-10. In de 6e inning werd de pitcher van Ducks gewisseld, Marleen van Esch nam de plaats in van Inge van Geel. Samen met Marleen wist het veld van Ducks een verdere achterstand te voorkomen en konden de dames zich richtten op de inhaalrace. De eerste slagvrouw van Ducks, Anne Struycken, sloeg meteen een honkslag, waardoor de hoop groeide bij de dames van Ducks. Deze hoop werd omgezet in realiteit toen er, met behulp van 3 honkslagen en de vermoeidheid van de pitcher van Zwijndrecht, 4 punten werden gescored door Ducks. De stand voor de 7e en meteen laatste inning was 8-10, het was voor Ducks dus van groot belang om er alles aan te doen om de voorsprong van Zwijndrecht op 2 punten te houden. Toch kon Zwijndrecht, door twee honkslagen te slaan, nog één extra punt scoren. Om er een gelijkspel van te maken zouden de dames van Ducks 3 punten moeten scoren. Echter, met drie vangballen kwam er een eind aan de wedstrijd en trok Zwijndrecht aan het langste eind. De eindstand: 8-11.
De beste slagvrouw aan Boxtelse zijde was Laura van Zetten met een gemiddelde van 1.000, gevolgd door Inge van Geel met een gemiddelde van 0.500.
Volgende week mogen de dames van Ducks op paasbezoek in Oude-Tonge bij de Islanders

Senioren honkbal Tilburg – Ducks:
De heren van Ducks speelden hun eerste competitieduel in Tilburg, die dit jaar net als Ducks hun 50 jarige jubileum vieren. In de eerste inning wisten de mannen van Ducks tot scoren te komen door een tweehonkslag van Rens Schilders. Startend werper Yannick Brechenmacher had wat moeite maar werd geholpen door catcher Jan van der Wielen, die tweemaal een gestolen honk wist te voorkomen. In de 2e en de 3e inning lukte het de beide partijen niet om tot scoren te komen dankzij de solide verdediging van beiden. In de 4e inning kon Tilburg door een paar veldfoutjes de stand gelijk trekken naar 1-1. In de 5e inning wist Ducks door een mooie tweehonkslag van Jeroen van Nes de voorsprong terug te winnen, waarop Tilburg geen antwoord had. In de 6e inning kwam Ducks met een nieuwe werper, waarna Tilburg door een aantal fouten de leiding nam, 5-2. In de 7e inning pakte Ducks een puntje terug door een goede honkslag van Mike de Ruijter. In de 8e inning trok Ducks de stand gelijk tot 5-5 maar wist Tilburg in de gelijkmakende slagbeurt de voorsprong te pakken, en zou dat de eindstand op 6-5 brengen, daar Ducks niet meer wist te scoren in de 9e inning. Beste slagman van de wedstrijd was Rens Schilder: 2-3 (0.666).

Uitslagen:

Zaterdag 12 april

asp hb 2

Cardinals 2 - Ducks 2

8-13

pup hb

Ducks - Twins 3

10-1

pup hb

Twins 3 - Ducks

0-12

beeball

Ducks - Gryphons

14-21

asp hb 1

Ducks  - Boosters

14-5

heren 2

Cardinals 2 - Ducks 2

10-0

zondag 13 april 2014

dames

Ducks - Zwijndrecht

8-11

heren 1

Tilburg - Ducks

6-5

Programma:

Zaterdag 19 april

pup sb

Ducks - Roef! 3

10.00

asp hb 2

Ducks 2 - Uden Red Sox

10:30

asp hb 1

Gryphons 2 - Ducks

14:00

asp sb

Ducks - The Hawks

15:00

zondag 20 april 2014

heren 2

Ducks 2 - Nuenen 2

11:00

dames

Islanders - Ducks

12:00




13-04-2014
 
 
JRC Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)