Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Landelijke Beeballdag bij JRC Ducks
 

 

Landelijke Beeballdag bij JRC Ducks

Zondag 1 juni wordt bij honk-en softbalvereniging JRC Ducks de Landelijke Beeballdag gehouden. Beeball is een sterk vereenvoudigde vorm van honk-en softbal en is bedoeld om de jongste kinderen de beginselen van deze sporten aan te leren. De variant is door de KNBSB ontwikkeld in plaats van het peanutball en wordt gespeeld door jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar. Voor de veiligheid speelt men met een zachte knuppel en zachte ballen.

In het Beeball zijn 2 verschillende speelniveaus afhankelijk van de ervaring van de spelers. Er bestaat een Rookie League voor kinderen van 5 t/m 9 jaar en een Major League voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de Rookie League speelt men op een veld met 3 honken (1e, 2e en de thuisplaat) met "maximaal" 5 spelers in het veld. In de Major League speelt men met 4 honken in de vorm van een ruit met tussen de 6 en 9 spelers in het veld. 
Vanuit de regio Zuid komen er op zondag 1 juni 5 Major teams en 8 Rookie teams naar Sportpark De Wielakker in Boxtel. Stijn van der Meer, korte stop van het Nederlands Honkbalteam, zal namens Oranje en de KNBSB naar Boxtel komen om de First Pitch van het toernooi te gooien. 

Er wordt door de commissie hard gewerkt om er een geweldige dag van te maken met natuurlijk heel veel Beeball maar ook veel andere leuke activiteiten waarmee de Beeballteams zich kunnen vermaken

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


01-06-2014
 
 
JRC Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)