Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Ducks - Zwijndrecht 2
 

 

Senioren softbal Ducks ruime overwinning op Zwijndrecht 2

Op zondag 31 augustus speelde Ducks hun eerste wedstrijd na de zomerstop tegen het tweede team van Zwijndrecht. Een geduchte tegenstander waar de Boxtelse dames nog nooit eerder van hadden gewonnen. Toch hadden de dames van Ducks goede moed en ze wilden gewoon een lekker potje softballen.

Inge van Geel mocht beginnen met pitchen en begon uitstekend door de eerste twee slagvrouwen meteen aan de kant te zetten. De derde slagvrouw sloeg dan wel een honkslag, maar deze kwam nooit tot scoren door een mooie vangbal van Elke Mutsaards. Nu was het aan Ducks om vroeg op voorsprong te komen. De eerste slagvrouw van Boxtel, Nikki van Nes, wist meteen het eerste honk te bereiken dankzij een fout van de derde honkvrouw van Zwijndrecht. Door mooie honkslagen van Colette Wind en Marleen van Esch werd in deze slagbeurt het eerste punt gescoord.
Zwijndrecht kreeg de slagvrouwen niet op de honken mede dankzij vangballen van Elke Mutsaards en Colette Wind. Nu was het aan de Boxtelse dames om nog meer punten te scoren. Nikki van Nes sloeg een geweldige driehonkslag waarop Anne Struycken kon scoren. Je kon zien dat de dames van Zwijndrecht niet goed wist wat ze overkwam want de veldfouten en communicatieproblemen stapelden zich op. In deze inning werden maar liefst vier punten gescoord, wat de stand op 5-0 bracht.
Zwijndrecht kon echter niet veel inbrengen tegen het uitstekende pitchwerk van Inge van Geel en goed veld- en denkwerk van de dames van Ducks. De dames van Ducks sprokkelde er deze slagbeurt weer een punt bij, met name door erg goed loopwerk van Evelien Gerrits op een stootslag van Marleen van Esch, 6-0.

Nikki van Nes raakte de bal erg goed en sloeg wederom een driehonkslag. Colette Wind sloeg opnieuw een binnenveldhonkslag, waarop Nikki kon scoren. Stand: 7-0. Rianne Boer kwam met vier wijd op de honken, waardoor het eerste en tweede honk nu bezet waren. Evelien Gerrits sloeg een grondbal richting de korte stop, maar deze maakte een fout en gooide de bal over de eerste honkvrouw van Zwijndrecht heen, waarop Colette Wind kon scoren en nu het tweede en derde honk bezet waren, met pas één nul. Stand: 8-0. De pitcher van Zwijndrecht had waarschijnlijk wat last van zenuwen, want de volgende bal werd in de grond gegooid, onmogelijk tegen de houden door de catcher, waardoor Rianne Boer kon scoren. Stand: 9-0. Marleen van Esch kreeg drie slag, maar aangezien het eerste honk niet bezet was en de catcher de bal liet vallen, mocht Marleen alsnog proberen het eerste honk te halen. Evelien Gerrits, die goed stond op te letten op het derde honk, probeerde meteen thuis te halen toen ze zag dat de catcher de bal naar het eerste honk gooide. Na deze fout van de catcher van Zwijndrecht kon Evelien Gerrits scoren en stond het 10-0. Vanwege de mercy-rule (10 punten verschil in de 5e inning) was dit meteen het einde van de wedstrijd.

Direct na de zomerstop hadden de heren van het 1e team van Ducks meteen 2 wedstrijden in een week.
Senioren honkbal De Hazenkamp – Ducks (woensdag 27 augustus)
De wedstrijd bij de Hazenkamp bleek een erg korte. Deze inhaalwedstrijd werd al na 5 innings gestaakt vanwege gebrek aan zicht door de invallende schemering. Ducks begon de 1e inning dramatisch en kwam 0-9 achter door fouten en veel wijdballen. De toon leek gezet. Maar ondanks de slechte opening was de tussenstand door beter spel van Ducks 11-1 wat later de eindstand bleek. De laatste vier innings was Ducks dus defensief sterk, maar helaas was dit te laat.

Senioren honkbal Ducks – Roef! (zondag 31 augustus)
Omdat Ducks een gewonnen wedstrijd voorstond op Roef! zou winst een praktisch lijfbehoud betekenen voor de Boxtelaars. Helaas kwam Ducks aan slag weer slecht voor de dag en maakte te veel fouten. Dit resulteerde in een 14-1 verlies over 7 innings. Wat betekent dat als de stand van zaken blijft zoals deze is, voor Ducks en Roef! een laatste beslissingswedstrijd zal moeten beslissen wie zal degraderen.

Uitslagen      
woensdag 27 augustus 2014
heren 1 Hazenkamp Ducks 11-3
zaterdag 30 augustus 2014  
pup hb Boosters Ducks 2-1
beeball majors Starlights Ducks 11-8
pup sb Ducks Roef! 10-7
asp hb 2 Gemert Ducks 2 9-8
zondag 31 augustus 2014    
dames Ducks Zwijndrecht 2 10-0
asp sb Blue Birds Ducks 11-4
heren 1 Ducks Roef! 1-14
Programma      
zaterdag 6 september 2014  
beeball rookies All In Ducks 10.30
asp hb 2 Ducks 2 The Stags 10:30
beeball majors Ducks Hazenkamp 11:00
pup sb Cardinals Ducks 12:00
pup hb Ducks Twins 3 10:00
asp hb 1 Gryphons Ducks 14:00
asp sb Ducks Hawks 15:00
zondag 7 september 2014  
dames The Stags Ducks 11:00
heren 2 Ducks 2 Nuenen 2 11:00
heren 1 Parkstad/Cheetahs Ducks 15:00


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


31-08-2014
 
 
Senioren softbal Ducks - Zwijndrecht 2
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)