Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Ducks - Orioles
 

 

Senioren softbal Ducks ruime winst op Orioles

Op zondag 15 juni hadden de dames-1 van Ducks de Orioles op bezoek. De Boxtelse meiden hadden de avond ervoor een zware wedstrijd tegen het damesteam uit Zwijndrecht gespeeld, maar waren klaar voor een nieuw gevecht. Evelien Gerrits begon de wedstrijd met pitchen en wist meteen de eerste slagvrouw van de Orioles terug naar de bank te sturen met drie slag. De rest van de inning ging Ducks ook goed af vanwege goed veldwerk van de dames. Met twee lopers in scoringspositie werd de derde nul gemaakt door een mooie 5-3 actie. De eerste slagbeurt voor Ducks ging ongelofelijk goed, door maar liefst 5 honkslagen, waaronder een prachtige tweehonkslag van Nikki van Nes werden er in de eerste inning al 7 punten gescoord. In de tweede inning werden de eerste twee slagvrouwen van Orioles snel terug naar de dug-out gestuur door twee knappe nullen door de tweede honkvrouw van Ducks, Elke Mutsaards.

Toch werd het de dames van Ducks nog even heet onder de voeten, want door een honkslag, een keer vier wijd en een slagvrouw aangegooid door de picther, waren opeens alle honken bezet. Gelukkig wist Evelien Gerrits zich te herpakken en maakte zelf de laatste nul, waardoor de Boxtelse dames konden gaan proberen om de voorsprong verder uit te breiden. In de tweede slagbeurt voor Ducks werden er nog twee punten bijgescoord door een geweldige driehonkslag van Marleen van Esch. Na de tweede inning was de stand 9-0 voor Ducks. Ook al begon Orioles met een honkslag zeker niet slecht aan de derde inning, door een spectaculaire vangbal van Rianne de Boer kon Ducks een dubbelspel maken en zo ook snel een eind maken aan de slagbeurt van de Orioles. In de derde slagbeurt van Ducks kon de linksvelder van Orioles laten zien wat ze waard was, zij maakte namelijk in haar eentje alle nullen in deze inning. Maar zelfs dit kon de dames van Ducks niet meer stoppen, in deze inning sloegen namelijk Nikki van Nes, Marleen van Esch én Anne Struycken honkslagen. Hierdoor kwamen uiteindelijk 4 punten binnen en was de stand inmiddels 13-0.
Op dit moment hoefden de dames uit Boxtel het nog maar twee innings dicht te houden en dan zou de wedstrijd na de vijfde inning al beslist zijn. In de vierde inning kwamen er dan wel twee slagvrouwen van Orioles op de honken, hier werd goed op gereageerd door Ducks en met twee vangballen kwam er een einde aan de vierde slagbeurt voor de bezoekers. Om nog meer punten te voorkomen, zette Orioles een nieuwe pitcher in. Deze begon echter niet goed en met vier wijd kwamen de eerste en derde slagvrouw van Ducks op de honken. Door wederom een honkslag van Nikki van Nes werden de laatste twee punten voor Ducks gescoord. Het stond nu 15-0 en om nog verder te kunnen spelen moesten de dames van Orioles ten minste 6 punten scoren in de volgende slagbeurt.

De eerste slagvrouw sloeg een bal naar de pitcher van Ducks en zij maakte deze nul door deze bal simpel naar het eerste honk te gooien. Nog twee nullen te gaan voor de dames voor Ducks, wat hun de derde overwinning van de seizoen op zou leveren. De tweede slagvrouw sloeg een bal naar de tweede honkvrouw en deze maakte de nul ook netjes op het eerste honk. De derde slagvrouw volgde in de voetsporen van de eerste slagvrouw van deze inning en sloeg de bal naar Evelien Gerrits. Ook deze nul werk volgens het boekje gemaakt en de overwinning was binnen! In vier en een halve inning versloegen de Ducks de Orioles met 15-0.
De beste slagvrouw aan de kant van Ducks was Nikki van Nes met een slaggemiddelde van 1.000, op de voet gevolgd door Evelien Gerrits, Marleen van Esch en Anne Struycken, alle drie met een slaggemiddelde van 0.666.

Aankomende donderdag spelen de dames van Ducks een uitwedstrijd in Schijndel tegen Starlights. Hopelijk kan Ducks dan revanche nemen voor de laatste wedstrijd die met 0-6 naar Starlights ging.

Uitslagen      
donderdag 12 juni 2014      
asp hb 2 Ducks 2 Roef! 2 5-29
zaterdag 14 juni 2014      
pup sb Jeka 2 Ducks 15-14
beeball Ducks Gryphons 14-20
asp sb The Hawks Ducks 13-0
dames Zwijndrecht 2 Ducks 14-5
zondag 15 juni 2014      
heren 1 Parkstad/Cheetahs Ducks 2-5
heren 2 Nuenen 2 Ducks 2 5-10
dames Ducks Orioles 2 13-0
maandag 16 juni 2014      
asp hb 1 Ducks Kickers 18-0
Programma      
donderdag 19 juni 2014      
dames Starlights Ducks 18.30
zaterdag 21 juni 2014 MIXED SOFTBALDAG vanaf 14 uur
asp hb 1 Ducks Boosters 10:00
asp hb 2 Ducks 2 Cardinals 2 11:30
zondag 22 juni 2014      
heren 1 Ducks Tilburg 15:00
heren 2 Ducks 2 Bullfighters 11:00
dames Ducks Saints 11:00
woensdag 25 juni 2014      
heren 1 Ducks Mulo 15:00
       
       
Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


15-06-2014
 
 
Senioren softbal Ducks –Orioles
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)