Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Ducks
 

 

Richard Termeer opent honk-en softbalseizoen met First Pitch

Het honk- en softbalseizoen is weer van start. Afgelopen zaterdag 11 april vond voor aanvang van de eerste competitiewedstrijden, de traditionele First Pitch plaats onder belangstelling van veel jeugdleden, senioren leden, ouders en vrijwilligers. Een goede gewoonte, traditie, is om bij de first pitch een grote naam uit het honkbal of softbal te kiezen óf een grote naam uit de club.

Met de keuze voor Richard Termeer is gekozen voor een grote naam uit de clubhistorie. Vorig jaar waren dat de mede-oprichter van de club Gé Janssen en hoofdsponsor Hans van Dooremalen van International Tools Boxtel (ITB) Met de keuze voor Richard komen de volgende herinneringen boven.

Richard gooide heel symbolisch de eerste wedstrijdbal in de 1e officiële competitiewedstrijd van het pas opgerichte JRC Ducks in 1964.  Hij was toen pitcher in Heren I. En nu opnieuw voor de opening van het seizoen 2015 een first pitch op zijn kleinzoon Job van der Burgt, catcher van de Beeball Majors.

Richard is daarna in de 50 jarige geschiedenis van de club in de periodes dat hij in Boxtel woonde steeds actief geweest  op allerlei gebied.

Zo was hij betrokken bij de oprichting van de Softbaltak in 1965. De oprichters Leo Denteneer en Gé Janssen waren toen druk met honkbal en vroegen hem zich te bekommeren om het softbal. Hij was ook de eerste trainer/coach van Dames I in de beginjaren.

Richard heeft daarna jarenlang gescheidsrechterd in diverse teams bij honkbal en softbal.  Hij had een ondersteunende rol bij een aantal versies van het jaarlijkse grote recreantentoernooi en taken in menige commissie. Al zijn kinderen hebben jaren in de eerste teams gespeeld ( Klaartje, Dirkje, Teun en Willem ) en nu spelen zijn kleinkinderen bij JRC Ducks en zijn Willem en Klaartje betrokken in het vrijwilligerswerk voor de club.

Op dit moment zet Richard zich in om een reunie te organiseren van het softbal uit de beginjaren van de club. Zeer waarschijnlijk krijgt dit half september 2015 zijn vorm.

 

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


11-04-2015
 
 
JRC Ducks
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)