Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Softbal JRC Ducks - Nuenen
 

 

Stijgende lijn voor softbalsters Ducks

Het seizoen voor de Boxtelse softbalsters verloopt erg succesvol. De ongeslagen status bleef behouden door een overwinning op Nuenen.Het succes van het damesteam is niet toevallig. Binnen honk- en softbalvereniging Ducks begint de softbaltak zich steeds nadrukkelijker te positioneren. De afgelopen jaren was het vrouwelijke deel van de vereniging erg klein. De speelsters hadden jaar in jaar uit problemen om een team te formeren. De hulp van de buurvereniging uit Moergestel moest zelfs ingeroepen worden.

Die tijden lijken voorbij. De softbaltak groeit duidelijk en ook bij de jeugd weten steeds meer meisjes de weg naar de vereniging te vinden. Waar de meisjes eerst noodgedwongen moesten honkballen samen met de jongens, zijn er nu twee softbalteams gevormd met uitsluitend meisjes. Hierdoor kan softbal nu voor alle leeftijden binnen de club beoefend worden.

Ook de dames kennen een ledengroei. Twee ervaren krachten, Klaartje Termeer en Noortje Tak, hebben na jaren van afwezigheid de club weer gevonden. Ook begint het team te profiteren van de groeiende jeugd. Janne de Haan debuteert dit jaar zeer verdienstelijk als jeugdlid in de selectie. De ruimere selectie bleek ook noodzakelijk, want in de tweede wedstrijd van het seizoen brak Colette Wind haar pols. Ook afgelopen zondag tegen Nuenen was zij er nog niet bij.

In Nuenen speelde Ducks haar zevende wedstrijd van het seizoen. Wederom was het krachtsverschil met de tegenstander erg groot. Na 5 innings werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd met een stand van 1-19. De pitchers Laura van Zetten, Klaartje Termeer en Evelien Gerrits waren de slagvrouwen van Nuenen de baas. Zij gooiden zes keer drie slag en kregen slechts twee honkslagen tegen. Aan slag lieten Noortje Tak en diezelfde Gerrits zich zien; beide hadden een slaggemiddelde van 1.000.

Uitslagen
30-5-2015
beeball rookies  ROEF!  Ducks  11-11
beeball majors  Ducks  Starlights verregend
pupillen hb Ducks Cardinals  7-6
pupillen sb ROEF!  Ducks 14-4
aspiranten sb Ducks  Jeka  16-4
aspiranten sb Ducks  Jeka  16-sep
31-5-2015
dames Nuenen  Ducks  1-19
heren 2 Kickers  Ducks  12-10
heren 1 Nieuwegein Diamonds  Ducks  9-14
Programma
6-6-2015
pupillen hb Ducks PH1 Royals PH1 11:00
pupillen sb Cardinals PS1 Ducks PS1 10:00
aspiranten sb Ducks AS1 Twins AS2 15:00
heren 2 Cardinals H2 Ducks H2 18:00
junioren  Cheetahs JH1 Ducks JH1 10:30
7-6-2015
beeball rookies  landelijke beeballdag bij Royals in Venray
beeball majors  landelijke beeballdag bij Royals in Venray
dames Twins DS2 Ducks DS1 14:00

 

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


31-05-2015
 
 
Janne de Haan aan slag voor Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)