Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Indians - Ducks
 

 

Senioren honkbal Ducks bloedstollende overwinning op Indians

Zondag 16 mei speelde het seniorenteam van Ducks wederom een uitwedstrijd, de zesde wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd gespeeld in Weert tegen de Indians. Ducks, dat aan slag begon, opende door een punt te scoren, geholpen door twee veldfouten van de Weertse formatie. Indians begon wat minder succesvol aan de eerste inning en werd in toom gehouden door startend werper Jeroen van Nes. Ducks probeerde met honkslagen van onder anderen Bram van der Horst en Kees van Dooremalen door te drukken, maar punten bleven uit. Indians daarentegen wist in de gelijkmakende slagbeurt maar liefst drie maal te scoren, bijgestaan door een tweehonkslag, twee veldfouten en drie maal vier wijd af te dwingen.

De tussenstand bedroeg nu 3-1. Beide slagploegen bleven buitengewoon stil tot in de vijfde inning: Ducks kwam tot scoren door een geplaatste honkslag van derde honkman Jan van der Wielen, die daarmee één punt wist binnen te slaan. Jeroen van Nes domineerde in de gelijkmakende slagbeurt de Weertse opponent en hielp zichzelf door een heuse "double play" te starten en twee nullen in één actie te pakken. De Boxtelaren wisten wat zij moesten doen en in de zevende inning voerden zij deze opdracht overtuigend uit. Jan van der Wielen kwam door een honkslag op de honken waarna hij al snel het tweede honk wist te stelen. Kees van Aarle sloeg hem binnen met een verre driehonkslag en werd daarna zelf binnengeslagen door Bram van der Horst. Van der Horst wist deze inning ook nog over de thuisplaat te geraken door een fout van Indians. De rollen waren nu omgedraaid: Indians stond achter met 3-5. Het herenteam uit Weert liet dit niet zomaar gebeuren en wist door twee honkslagen twee punten terug te pakken en de stand weer gelijk te trekken naar 5-5. Dit mede door een harde tweehonkslag die goed was geplaatst. Ducks wist dat, om mee te blijven draaien voor de titel, zij deze wedstrijd moesten winnen. Met twee uit in de achtste inning wist Van der Wielen wat hem te doen stond. Hij kreeg een pitch aan de buitenkant van de plaat en sloeg deze genadeloos hard over de rechtsvelder heen. De bal rolde alsmaar door en Van der Wielen rende zo hard als hij kon, hij werd doorgestuurd naar thuis en de aangooi door de tweede honkman van Indians bleek te laat. Een heuse inside-the-park-homerun voor Jan van der Wielen! De stand was 5-6 voor de Boxtelaren.

De werper uit Weert had moeite om zich na deze klap te herpakken en Ducks profiteerde hiervan. Alle honken raakten bezet met twee uit. Bram van der Horst werd raak gegooid en ook zo kwam er weer een punt binnen. Nu was het aan aflossend werper Kees van Aarle om het dicht te houden en de overwinning mee naar huis te nemen. Door twee veldfouten, waardoor één punt wist te scoren voor Indians bleef het enorm spannend, maar wéér was daar Jan van der Wielen, die met twee prachtige "plays" twee maal een nul wist te pakken. Het resultaat was een bloedstollende overwinning voor Ducks, eindstand 6-7. Onbetwiste "Man of the Match" was Jan van der Wielen met 4 uit 5 (0.800) en ongekende defensieve acties die de wedstrijd beslisten.

Uitslagen:
donderdag 12 mei
Honkbal Aspiranten  Starlights  Ducks  12-0
zaterdag 14 mei
Softbal Pupillen  Cardinals  Ducks  3-15
BeeBall Rookie League Nuenen Wolves Ducks  18-20
Softbal Aspiranten Jeka  Ducks  25-12
zondag 15 mei
Honkbal Senioren  Indians  Ducks  6-7
Programma: 
zaterdag 21 mei
Softbal Pupillen Gryphons  Ducks  10:00
BeeBall Major League  Gryphons Dragons Ducks  10:00
Honkbal Aspiranten  Jeka  Ducks  12:00
Honkbal Pupillen  Ducks  Mulo  12:30
Honkbal Junioren  Kickers  Ducks  13:00
Softbal Aspiranten  ROEF!  Ducks  15:30
Softbal Senioren Dames ROEF!  Ducks  18:00
zondag 22 mei
Honkbal Senioren  Nuenen  Ducks  14:30
Honkbal Senioren  Gryphons  Ducks  14:30Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


16-05-2016
 
 
Senioren honkbal Indians - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)