Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Mustangs - Ducks
 

 

Senioren honkbal Ducks sluiten seizoen met overwinning op Mustangs

Zondag 9 oktober stond voor het eerste van Ducks de laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender: een uitwedstrijd in Venlo tegen Mustangs. Omdat hun directe concurrent om de tweede plek de week ervoor verzaakte, kon Ducks de tweede plek overnemen wanneer er werd gewonnen.

Startend werper Jeroen van Nes startte sterk en wist de eerste drie slagmensen aan de zijde van Venlo met gemak opzij te zetten. De Boxtelaren profiteerden hiervan door direct toe te slaan en twee punten binnen te brengen, mede door honkslagen van Max Denteneer en Jan van der Wielen. Van Nes zette de trend door en pitchte om twee honkslagen heen, maar incasseerde geen punt.
Door honkslagen van Kees van Dooremalen en Van Nes kwamen er wederom punten binnen, ditmaal drie. De tussenstand bedroeg 0-5.

Van Nes gooide ijzersterk en zette de ploeg uit Venlo zonder enige moeite aan de kant. De werper van Venlo had zich inmiddels wel weer weten te herpakken en wist zichzelf meermaals uit dreigende situaties te redden. Pas in de zesde inning sloeg Boxtel weer toe: drie punten kwamen binnen. Rogilio Cicilia scoorde op een fout, en Remco van Nistelrooij wist in zijn laatste slagbeurt van het seizoen een strakke honkslag neer te leggen. Ook in de zevende inning was de partij uit Boxtel dreigend en kwam wederom tot scoren op twee honkslagen en een tweehonkslag. Inmiddels was de tussenstand 0-9.
Mustangs liet het hier niet bij zitten en sloeg terug: Van Nes incasseerde drie punten op drie hard geslagen ballen en wist maar één uit te pakken voordat hij gewisseld werd. Yannick Brechenmacher loste hem af en door middel van een goede actie van Van der Wielen bleef de schade redelijk beperkt deze inning. Tussenstand: 5-9.

De Boxtelaren moesten weer wat extra gas geven en deden dit dan ook: een honkslag ven Van Nes, gevolgd door een tweehonkslag van Bram van der Horst en nog een honkslag van Sherwin Theodora zorgden voor twee punten. Denteneer nam het na één uit in de negende inning over van Brechenmacher als pitcher en sloot de wedstrijd af. De eindstand was bereikt: 6-11. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Jeroen van Nes met 3 uit 5 (0.600).

Een mooie overwinning ter afsluiting van het seizoen voor Ducks, dat met deze laatste wedstrijd de doelstelling van het seizoen had veilig gesteld, namelijk de tweede plek behalen. Het jonge team mag trots terug kijken op een sterk seizoen met een mooie groei in kwaliteit. Een goed eerste seizoen voor coach Kenneth Richardson en een knappe prestatie van het team als geheel.

Uitslagen 

8-10-2016

Honkbal Pupillen 

Ducks PH1 

-

Gryphons PH3

7-12

Honkbal Pupillen 

Gryphons PH3

-

Ducks PH1

6-13

Honkbal Junioren 

Seven Hills JH1

-

Ducks JH1

12-25

9-10-2016

Honkbal Senioren 

Mustangs H1

-

Ducks H1

6-11


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


09-10-016
 
 
Senioren honkbal Mustangs - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)