Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Ducks - Nuenen 
 

 

Senioren honkbal Ducks waardevolle punten op Nuenen 

Zondag 18 september speelden de heren uit het eerste team van JRC Ducks hun op één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen HSC Nuenen 1. Deze wedstrijd kon wel eens cruciaal blijken in de strijd om de tweede plek van de derde klasse, waardoor Ducks gebrand was om te winnen.
Nuenen begon de wedstrijd door een punt te scoren op twee honkslagen: startend werper Jeroen van Nes leek zoekende op de heuvel.

De Boxtelse formatie sloeg terug en scoorde drie punten op drie fouten en een hard geslagen tweehonkslag van Sherwin Theodora. Van Nes incasseerde in de daaropvolgende inning wederom een punt waardoor de stand 3-2 werd. In de gelijkmakende inning kwam Jan van der Wielen binnen op een tweehonkslag van Remco van Nistelrooij. Door middel van een tweetal honkslagen sloeg Nuenen terug en de stand werd gelijkgetrokken naar 4-4. Dit voedde de thuispartij en er werd extra druk uitgeoefend op de Nuenense werper: de Boxtelaren sloegen maar liefst zeven honkslagen waaronder tweehonkslagen van zowel Van der Wielen en Van Nistelrooij. In totaal scoorde Ducks vier punten in de inning. Van Nes pitchte om twee honkslagen heen en zette slagmannen uit Nuenen opzij zonder punten te hoeven incasseren.

In de vijfde inning ging Ducks verder waar het gebleven was en scoorde wederom een punt via een verre homerun van Churendi Weeks. Van Nes overtuigde en kwam snel uit de inning die hierop volgde zodat de Boxtelaren weer aan het werk konden. Door goede honkslagen van Bram van der Horst en Max Denteneer kwam Ducks in een goede positie om tot scoren te komen. Weeks werd raakgegooid met alle honken vol waardoor een punt binnenkwam. Met alle honken vol sloeg Yannick Brechenmacher twee teamgenoten binnen wat de tussenstand naar 12-4 bracht. De wedstrijd leek gespeeld maar in de zevende inning kwam Van Nes in de problemen en kreeg de nodige punten tegen, waarna hij afgelost werd door John de Windt. Helaas voor de Windt lukte het niet om te overtuigen en hij incasseerde 3 punten over twee slagmensen. De tussenstand was 12-11. Denteneer loste hem af en de nodige nullen werden gemaakt. De Windt herstelde zijn foutjes aan slag door een verre tweehonkslag te slaan waardoor hij later op een fout tot scoren kon komen. Nuenen liet het hier niet bij zitten en toonde veerkracht. Ook zij sloegen punten binnen, maar liefst twee, en de stand was 13-13 gelijk.
In een spannende achtste inning kwamen de Boxtelaren nog met een afgedwongen fout tot scoren: Rogelio Cicilia sloeg een harde bal naar de tweede honkman, die moeite had met het verwerken van de geslagen bal. Cicilia rende zo hard als hij kon en was op een haar safe. Weeks kon hierdoor scoren en de eindstand bleek bereikt. Denteneer gooide de wedstrijd op slot en Ducks won met 14-13. 
Een zeer spannende wedstrijd met veel honkslagen en goed defensief werk aan beide kanten.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Churendi Weeks met 3 uit 5 (0.600) waaronder een homerun.

Uitslagen 
17-9-2016
BeeBall Rookie League  Ducks  Starlights  9-14
Honkbal Aspiranten  PSV  Ducks  17-3
Softbal Pupillen  Stags  Ducks  8-7
Softbal Pupillen  Ducks  Stags  3-10
Honkbal Pupillen  Ducks  All-In  12-1
Honkbal Pupillen  All In  Ducks  1-12
Honkbal Junioren Ducks  Wizards/Boosters 13-11
18-9-2016
Honkbal Senioren  Ducks H1 Nuenen H1 14-13
Softbal Senioren Dames  Alphians DS1 Ducks DS1 14-5
Honkbal Senioren  Bullfighters H1 Ducks H2 12-7
Programma 
24-9-2016
Honkbal Aspiranten  Uden Red Sox  Ducks  13:00
Zie ook www.jrc-ducks.nl


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


18-09-2016
 
 
Senioren honkbal Ducks - Nuenen 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)