Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Ducks - PSV
 

 

Senioren honkbal Ducks wint eerste thuiswedstrijd van PSV

Zondag 29 mei stond voor Ducks de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning. Ducks ontving op sportpark Den Wielakker het Eindhovense PSV. Omdat PSV één plek lager op de ranglijst stond dan Ducks, verwachtten de Boxtelaars een pittige wedstrijd.

Startend werper Jeroen van Nes startte goed door de eerste drie slagmensen van PSV onschadelijk te maken. Zo kon Ducks al snel zelf de aanval openen. Max Denteneer kwam direct op de honken door vier wijd, en wist op een doorgeschoten bal op drie te geraken in één loopactie. Yannick Brechenmacher sloeg hem binnen met een honkslag, waarna hij zelf binnen werd geslagen door Remco van Nistelrooij. In totaal kwam Ducks maar liefst vier keer tot scoren in de eerste inning. Van Nes hield de Eindhovenaren in toom en zorgde dat de formatie uit Boxtel al snel de aanval kon hervatten. Mede slordigheden bij PSV en door mooie honkslagen van Remco van Nistelrooij en Sherwin Theodora kwamen de Boxtelaren maar liefst zes maal over de thuisplaat in de tweede inning. Tussenstand 10-0. In de derde inning kwam PSV dan eindelijk tot scoren door een geplaatste honkslag, waardoor de stand 10-1 werd. De werper van PSV herpakte zich en zette hierna de slagploeg van Ducks aan de kant in de derde inning. Van Nes deed hetzelfde en liet in de vierde inning geen slagman op de honken toe. In de gelijkmakende slagbeurt drukte het herenteam uit Boxtel door en door tweehonkslagen van Denteneer en Kees van Dooremalen scoordden zij drie maal. De tussenstand bedroeg 13-1. Van Nes liet wederom zien hoe effectief hij kan zijn en zette met gemak de PSV'ers aan de kant.

In de vijfde inning ging Ducks door met aanvallen en door een hardgeslagen homerun van Rogilio Cicilia liep Boxtel twee punten verder uit. Van Nes begon aan de zesde inning maar na een hoop ballen te hebben gegooid was hij op. Denteneer nam het voor hem over. Door hard geslagen ballen en een foutje aan de zijde van Ducks kon PSV nog drie keer scoren, wat de stand naar 13-4 bracht. Dit liet Ducks niet zomaar gebeuren en de genadeklap werd uitgedeeld. Jan van der Wielen sloeg direct een homerun en Van Nistelrooij deed hem dit na. Zogeheten "back-to-back" homeruns. Van Nes sloeg een tweehonkslag en Bram van der Horst sloeg hem binnen met een honkslag. Daarna sloeg Cicilia wederom een homerun en de tussenstand was 18-4. Maar daar bleef het niet bij. Ducks bleef honkslagen slaan en punten scoren en toen Van Nistelrooij voor de tweede keer in één inning aan slag kwam sloeg hij wéér een homerun. Denteneer zette de Eindhovense slagploeg met gemak opzij en dat betekende het einde van de wedstrijd. Eindstand 25-4. Beste slagman van de wedstrijd: Rogilio Cicilia met 3 uit 4 (0.750) met twee homeruns en vier punten binnengeslagen. Om deze overwinning te vieren werd het herenteam uit eten genomen door hun trouwste fan Mia van der Horst-Leermakers een heerlijke en gezellige afsluiter van deze eerst thuiswedstrijd van het seizoen.

Uitslagen 
28-5-2016
BeeBall Rookie League Jeka  Ducks  16-18
Softbal Pupillen  Ducks  Twins  12-5
Honkbal Pupillen  Uden Red Sox  Ducks 13-6
Honkbal Junioren  Ducks  Seven Hills  19-5
Softbal Senioren Dames  Zwijndrecht  Ducks  3-0
29-5-2016
Honkbal Senioren  Ducks 1 PSV  25-4
Programma 
4-6-2016
BeeBall Major League  Ducks  MULO  10:00
Softbal Pupillen  Stags  Ducks  12:30
Honkbal Aspiranten  Ducks  PSV 12:30
Honkbal Junioren  Ducks  Gryphons  15:30
Softbal Aspiranten  Ducks  Twins  13:30
Ducks  Twins  15:30
5-6-2016
Softbal Senioren Dames  Ducks  Alphians  11:00
Honkbal Senioren  Ducks  Bullfighters 11:00
Honkbal Senioren  Ducks  Mustangs  15:00


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


 
29-05-2016
 
 
Senioren honkbal Ducks - PSV
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)