Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Starlights H1 - JRC Ducks H1
 

 

Honkaballers JRC Ducks H1 verliest oefenwedstrijd tegen Starlights

Zondag 13 maart speelde het eerste team van Ducks hun eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen. Na het afscheid van coach Rik de Rooij is het nu aan de nieuwe trainer Kenneth Richardson om de formatie uit Boxtel klaar te stomen voor het naderende seizoen. 
De vriendschappelijke wedstrijd tussen Starlights en Ducks werd gespeeld om 14:30 in Schijndel. Startend werper van Starlights Sem van den Ekart begon sterk maar moest in de eerste inning toch een punt incasseren op een harde tweehonkslag van Rogelio Cicilia die Yannick Brechenmacher binnensloeg. Brechenmacher was al eerder deze inning op de honken gekomen door middel van een geplaatste honkslag.

Starlights pakte echter in de gelijkmakende slagbeurt een punt terug waardoor de stand weer gelijk werd. Ducks gaf in de slagbeurt daarna niet thuis en scoorde, geholpen door een veldfout aan de kant van Schijndel, een punt. Ducks zette door en wist nog twee punten te scoren. 
Startend werper aan de zijde van Ducks, Jeroen van Nes, zette een solide prestatie neer en wist de potente slagploeg van Starlights te bedwingen.
Starlights bleef doordrukken en pakte een punt terug, tussenstand 4-2. Van Nes werd bijgestaan door zijn veldploeg om uit de inning te komen: Max Denteneer maakte een spectaculaire duik om een bal te pakken die hard geslagen werd. Hij sprong op en gooide de bal hard naar het eerste honk, waar Brechenmacher met een mooie 'stretch' de bal wist te vangen om zo de uit te krijgen die de inning beëindigde.

Even later deed Denteneer het dunnetjes over met wederom een knappe duik, maar zijn aangooi was niet zuiver. Gelukkig wist Brechenmacher de in de grond gegooide bal behendig te pakken om zo toch nog de uit te maken.
In de 7e inning verliet van Nes de werpersheuvel om plaats te maken voor Denteneer. Denteneer startte de inning goed maar door pech en een aantal veldfouten wist de ploeg uit Schijndel vier punten te scoren. Gelukkig wist Denteneer met het eerste en tweede honk bezet een stootslag te vangen terwijl de lopers dit beiden niet door hadden: zij waren beiden een honk verder gelopen. Denteneer gooide vlug naar twee voor de tweede uit waarna Cicilia van twee naar het eerste honk gooide voor de derde uit. Een zeldzame 'triple play'. Dit betekende het einde van de wedstrijd met een eindstand van 6-4. Al met al een prima wedstrijd van beide ploegen vol actie en sportiviteit. Ongetwijfeld een veelbelovend begin voor beide partijen.

Uitslagen
Zaterdag 12 maart
beeball rookies 3-kamp bij Starlights
pupillen sb Ducks Roef! 25-3
pupillen hb  Ducks Starlights 8-10
aspiranten sb Jeka Ducks 4-15
aspiranten hb Starlights Ducks 11-7
zondag 13 maart
heren 2 Starlights Ducks 2 3-11
heren 1 Starlights Ducks 1 7-4
 
Programma
zaterdag 19 maart
beeball rookies Nuenen Ducks 14.00
pupillen sb zuid Ducks Jeka (2e kl) 10.30
pupillen hb  Ducks Twins 13.00
aspiranten sb Ducks Roef! 15.30
aspiranten hb Panters Ducks 12.00
junioren hb Kickers Ducks 14.00
 
zondag 20 maart
dames Ducks Starlights 11.00
heren 2 Nuenen Ducks 2 11.00
heren 1 Tilburg Ducks 1 14.30

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


13-03-2016
 
 
Starlights H1 - JRC Ducks H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)