Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks PH 1 - Gryphons PH3
 

 

Ducks Pupillen honkbal 1 Kampioen in hun eerste jaar!

Het laatste weekend 8 oktober van de competitie waarin 2 wedstrijden tegen de nummer 2 van de competitie, Gryphons 3 uit Rosmalen. Gryphons is net als Ducks nog ongeslagen, maar heeft minder runs gescoord, waardoor Ducks bovenaan staat. Maar beide teams konden dus nog kampioen worden. Ducks begon sterk aan de wedstrijd. Jens Hoogedoorn kwam op de honken door een veldfout van Gryphons. Door een honkslag van Emma Bouman en goed honklopen kwam hij al snel in scoringspositie.

Een honkslag van Guus Toemen bracht vervolgens het eerste punt binnen. Door een hard geslagen bal door Tren Verdaasdonk, welke niet goed verwerkt werd door de bezoekers uit Rosmalen, konden wederom 2 punten gescoord worden. Jayro Beck sloeg vervolgens Tren binnen en kwam zelf op de honken. Na een tweehonkslag van Sam Peters kon ook Jayro scoren. Direct dus een 5-0 voorsprong. Gryphons had hier geen antwoord op, want de eerste 3 slagmensen gingen op 3 slag dankzij sterk werpen van pitcher Olivier Bouman. Ducks wist in de daaropvolgende inning nog eens drie keer te scoren, mede door honkslagen van Franklin Tjokro, en Olivier Bouman. In deze tweede inning kon Gryphons wel wat terug doen. Geholpen door 6! Veldfouten bij Ducks konden zij 4 keer scoren, wat de tussenstand op 8 - 4 bracht. Naast de vele veldfouten waren er ook mooie acties te zien, 2 erg mooie vangballen van Guus Toemen en Sam Peters, en een strike-out. Ducks wist in de derde inning niet te scoren ondanks een zeer knappe tweehonkslag van Jesse Vorstenbosch.

Gryphons wist wel 2 keer te scoren, wat een stand van 8 – 6 op het scorebord bracht. In de laatste en beslissende inning moest Ducks dus nog even aan de bak. Gelukkig wisten coaches Karlijn van Genugten en Mark Peters, de spelers wakker te schudden en scoorden ze wederom 5 keer. Met als hoogtepunt een knappe driehonkslag van Franklin Tjokro. Einduitslag 13-6 in het voordeel van Ducks. Dit betekende dat Ducks al kampioen was voordat de tweede wedstrijd gespeeld werd. Deze tweede wedstrijd werd wel gespeeld, en hierin nam Gryphons zeer knap revanche, door te winnen met 12-7. Maar dit was helaas voor hen niet genoeg om de satnd te veranderen. Ducks werd met een positief runsaldo van 18 punten kampioen in hun eerste jaar als Pupillen.

Autteur Mark Peters
Meer honkbal nieuws >>>>


08-10-2016
 
 
Ducks PH 1 - Gryphons PH3
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)