Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Blue Birds - Ducks
 

 

Senioren softbal Ducks vermoeid en verslagen tegen Blue Birds

Op zondag 1 mei speelde Ducks tegen Blue Birds in Delft. 

Eerste helft 1e inning:
Evelien Gerrits als eerste slagvrouw. Zij ging uit op drieslag, waarna Elke Mutsaerds volgde met een dezelfde uitslag helaas. Dit gebeurde voornamelijk door een hoge slagbal hoogte die gecalled werd door de scheidsrechter. Rianne de Boer haar beurt, zij sloeg de bal helaas recht in de handschoen van de tweede honkvrouw. 

Tweede helft 1e inning:
Blue Birds aan slag. Door wat fouten en wijdballen, was Blue Birds in het voordeel. Maar dit kwam voornamelijk doordat zij sterk aan slag waren. Ze sloegen hard en wisten ze goed te positioneren, waardoor wij (met ons ongewende infield) de weg kwijt raakten. Door de goede slagbeurt van Blue Birds en ongewende infield van Ducks, kwam Blue Birds in de 1e inning voor te staan met 5-0. 

Eerste helft 2e inning:
In de 2e inning begon Laura van Zetten aan slag. Na misschien weer wat te hoge ballen die gecalled werden als slag, ging zij uit op drieslag. Waarna Jooske Dörfel met een slag naar het tweede honk een nul werd op het eerste honk. Toen volgde Karlijn van Genugten met een mooie slag en bracht zichzelf naar het eerste honk. Met Ilon van Gurp als vierde slagvrouw, kreeg Van Genugten de kans een honk te stelen en op het tweede honk terecht te komen. Helaas ging Van Gurp uit op drieslag. Waarnaar een wissel volgde.

Tweede helft 2e inning:
Hier wisten we drie mooie nullen te maken. Een actie van de korte stop naar een, waardoor de loopster op het eerste honk uit was. Ook Karlijn maakte een actie op het eerste honk wat leidde tot de tweede nul. De derde nul werd bevestigd met een mooie pitch van Gerrits, waardoor de speelster van Blue Birds op drieslag uit ging. Ondanks al deze mooie acties, heeft Blue Birds in de tweede inning 7 punten weten te bemachtigen, waardoor zij een voorstand van 
12-0 kregen.

Eerste helft 3e inning:
Ducks weer aan slag, met Marthe Schriemer als eerste slagvrouw. Zij mocht met een good-eye met vier wijd naar het eerste honk. Hierna ging Kirsten Yocarini na een erg goede poging uit op drieslag. Met Gerrits als volgende slagvrouw sloeg een mooie tweede honkslag. Inmiddels is Inge van Geel gewisseld met Mutsaerds wat betreft slagvolgorde. Helaas ging Van Geel uit op drieslag. Hierna kwam De Boer aan slag en sloeg hem richting korte stop, die helaas een nul maakte op het eerste honk. 

Tweede helft 3e inning:
Door wat fouten (ballen laten vallen etc.) wist Blue Birds in de derde inning weer 3 punten te bemachtigen. Ondanks een mooie vangbal van Inge, een actie van korte stop naar het eerste honk en een mooie pitch van Van Geel waarna de slagvrouw van Blue Birds op drieslag uit ging. 

Eerste helft 4e inning:
Hier sloeg Van Zetten als eerste slagvrouw een honkslag en werd later ons eerste en laatste puntje van deze wedstrijd! Na Van Zetten kwam Dörfel aan slag en sloeg een honkslag waarnaar zij werd uitgemaakt op het tweede honk van een actie 6-4. Door een fout van de eerste honkvrouw van Blue Birds was Van Genugten safe op het eerste honk door Van Zetten en Dörfel. Van Gurp mocht lopen op vier wijd en kwam hierdoor terecht op het eerste honk. Jaidy Vermaesen volgde met een mooie honkslag in het linksveld. Hierdoor kon Van Gurp doorlopen en kwam Vermaesen op het eerste honk terecht. Yocarini volgde als laatste slagvrouw en ging uit op drieslag. 

Tweede helft 4e inning:
Aan het begin van deze inning werden er mooie honkslagen geslagen door slagvrouwen van Blue Birds waardoor zij weer 2 punten wisten te bemachtigen. Hierdoor ontstond er een stand van 17-0. Hierna volgde er 3 nullen waardoor wij aan onze slagbeurt konden beginnen.

Eerste helft 5e inning: 
In deze inning moesten we 7 punten weten te bemachtigen om door te gaan met de wedstrijd. Van Geel aan slag met een vangbal in het foute gebied bij de linksvelder, waardoor zij de eerste nul was. De tweede nul was De Boer met een slag naar de korte stop die gemaakt werd op het eerste honk. Hierna volgde Van Zetten met een slag naar het linksveld en belandde op het eerste honk hierdoor. Als volgt kwam Dörfel aan slag en sloeg Van Zetten door naar het tweede honk en kwam zelf op het eerste honk door een honkslag op de middenvelder. Helaas waren deze 7 punten niet te behalen. Als laatste aan slag van onze wedstrijd, was Van Genugten die uitging op een actie van de korte stop naar het eerste honk.

Vermoeid en verslagen naar huis met een score van 17-1!

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


01-05-2016
 
 
Senioren softbal Blue Birds - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)