Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Ducks- Bleu Birds
 

 

Senioren sorfbal Ducks verliest ondanks goed spel van Bleu Birds

Op 21 augustus stond de eerste wedstrijd na de zomerstop op het programma voor de softbal senioren van Ducks. De dames van Blue Birds uit Delft kwamen op bezoek in Boxtel. Tijdens de uitwedstrijd tegen Blue Birds verloor Ducks nog kansloos met 17-1. Daarom moest er deze week beter gespeeld worden. En dat gebeurde ook.

De eerste drie innings speelden zowel Ducks als Blue Birds verdedigend sterk, waardoor er aan beide kanten niet gescoord kon worden. Pitcher Inge van Geel gooide uitstekend en werd bovendien goed gesteund door het veld. Zo werd een speelster van Blue Birds op de thuisplaat uitgetikt, nadat zij de bal ver in het buitenveld sloeg, en kon zo op het nippertje een homerun voorkomen worden.
Ook in de vierde inning bleef het erg spannend en ging het gelijk op: allebei de teams wisten twee keer te scoren, waardoor de tussenstand 2-2 werd. Zo waren de teams, in tegenstelling tot de wedstrijd in Delft, zeer gewaagd aan elkaar en bood Ducks veel weerstand. 

In de vijfde inning kreeg Ducks het iets zwaarder. Met een loper op het eerste honk sloeg de slagvrouw van Blue Birds die eerder nog uitgetikt werd op de thuisplaat, nu wel een homerun. Direct daarna lieten de dames van Ducks zien dat zij enorm gegroeid zijn dit seizoen en thuis horen in de tweede klasse: er werd een prachtige vangbal gemaakt door midvelder Marleen van Esch. In de gelijkmakende slagbeurt wist Ducks niet te scoren en werd de tussenstand 2-4.

In de zevende en laatste inning kon Blue Birds nog een laatste keer scoren, iets wat Ducks niet meer lukte. Hierdoor eindigde deze spannende en erg mooie wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie in het voordeel van Blue Birds: 2-5. Het bleek wel dat Ducks niet zomaar de wedstrijd uit handen gaf en dat Blue Birds alles in de strijd moest gooien om te voorkomen dat zij voor het eerst dit seizoen zouden verliezen. En hoewel de dames van Ducks verloren, kan wel met tevredenheid terug gekeken worden op deze sterke wedstrijd.

Beste slagvrouwen Ducks: Inge van Geel & Janne de Haan (.333)

Uitslagen 
21-8-2016
Softbal Senioren Dames  Ducks  Blue Birds  2-5
Honkbal Senioren  Ducks H2 Radboud Rangers H1 10-2
Programma 
27-8-2016
BeeBall Rookie  Starlights  Ducks  11:00
28-8-2016
Softbal Senioren Dames  Ducks  Storks  11:00
Honkbal Senioren  Ducks H2 Kickers H1 11:00


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


21-08-2016
 
 
Senioren softbal Ducks- Bleu Birds
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)