Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Ducks - Twins
 

 

Senioren softbal Ducks eenvoudige overwinning op Twins

Op zondag 10 juli stond hekkensluiter Twins op het programma voor de dames van Ducks. Eerder dit seizoen werd van deze tegenstander eenvoudig gewonnen. Toch was Ducks vooraf niet zo zeker van haar zaak: Ducks wist de laatste weken niet meer te winnen en Twins won juist wel.  Twins mocht starten aan slag, maar Ducks wist te voorkomen dat het eerste honk bereikt werd. Hier tegenover stond een zeer sterke slagbeurt van Ducks: er werden direct 5 punten gescoord. De dames uit Boxtel kwamen op de honken door vier wijd en fouten van Twins, maar ook door een mooie honkslag van Evelien Gerrits en een triple van Nikki van Nes.

In de tweede inning wist Twins eenmaal het eerste honk te bereiken, maar deze loper kwam niet verder dan dat honk. Ducks was ook in deze inning sterker aan slag: Laura van Zetten sloeg een honkslag en Nikki van Nes bleek goed op dreef op deze zonnige dag en sloeg zelfs een homerun. Tussenstand: 7-0.

Tijdens de derde inning werd de eerste (en naar later bleek ook de laatste) honkslag van Twins geslagen. Toch voelde Ducks geen enkele druk en bleef sterk in het veld, waardoor de speelsters van Twins in deze inning niet verder dan het tweede honk kwamen. Helaas wisten de dames van Ducks voor het eerst ook niet te scoren, hoewel er wel weer een honkslag geslagen werd, dit keer door Ilon van Gurp.

In de vierde en laatste inning lukte het de slagploeg van Twins nog steeds niet om grip te krijgen op de ballen van pitcher Inge van Geel en werd alweer het eerste honk niet bereikt. Niet alleen in het veld maar ook aan slag bleken de dames van Ducks wederom sterker dan Twins: er werden drie punten gescoord, mede dankzij de honkslagen van Evelien Gerrits en Nikki van Nes. Dit bracht de stand op 10-0 in de vierde inning, wat meteen het einde van deze wedstrijd betekende. Het softbalteam van Ducks kan met een goed gevoel de zomerstop in: er werd geen enkele veldfout gemaakt, er werden honkslagen geslagen en eindelijk werden weer eens punten gepakt.

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


10-07-2016
 
 
Senioren softbal Ducks - Twins
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)